Promas presenteert eigen label Promill op huisshow

0

In een met maar liefst 24 machines zeer goed gevulde showroom houdt Promas Machines in Maasbree op 30 en 31 oktober (beide dagen van 14.00 tot 21.00 uur) opnieuw een huisshow. Naast diverse CNC-metaalbewerkingsmachines van de bekende fabrikanten Hartford, Hedelius en CMZ lanceert Promas ook een nieuwe serie machines onder het eigen label Promill.

Deze nieuwe modelserie omvat onder andere 3-assige traveling column machines in ISO40 (2000×600 mm) en ISO50 (4000×800 mm) uitvoering en bewerkingscentra met kruistafels met Siemens besturing. Promas laat deze machines bouwen door een fabrikant in Taiwan. “Deze fabrikant is door ons gewikt en gewogen, heeft de schaalgrootte, de kwaliteit in de productie en de support die wij zoeken”, zegt Promas-directeur Richard Hermans.

Promas heeft de markt van traveling column machines eigenlijk altijd bediend en heeft, door het wegvallen van dit concept in de portfolio van een leverancier, de keuze voor een eigen label gemaakt. De toevoeging van machines met Siemens besturing heeft te maken met het feit dat er regelmatig gevraagd wordt naar bewerkingscentra met deze besturing in Nederland en zeker ook in België. Met de Promill serie levert Promas kostengunstige, complete traveling column machines in een range van 2 tot 6 meter en met een Y-as van 500 mm tot 1 meter. “Traveling column machines in deze lengte levert bijna niemand meer”, zegt Hermans, die met deze lijn ook het buitenland wil opzoeken.

Vele modellen Hartford
Op de huisshow in Maasbree zullen verder vele modellen van Hartford te zien zijn, waaronder 3- en 5-assige bewerkingscentra. Ook met Hartfords eigen Hartrol Plus besturing, die Promas regelmatig levert. “Dit is een populaire besturing gebleken, die heel stabiel en met een goede performance functioneert.”

Hedelius automatisering
Verder worden er twee zwenkkopmachines, de T6 en de T9, van Hedelius getoond. Ook Hedelius bewandelt steeds nadrukkelijker het pad van automatisering. Op de EMO in Hannover werd in september een Acura 65 met een beladingscel van BMO Automation gedemonstreerd. Hermans: “Een 5-asser in combinatie met een beladingscel wordt in Nederland steeds vaker gevraagd. Deze vraag begint nu ook in Duitsland op te komen.”
Ook werkt Hedelius aan eigen geïntegreerde automatisering. Op de EMO werd al een flyer verspreid waarop een Acura 65 is gekoppeld aan de nieuwe Marathon 22-voudige palletwisselaar (22 pallets van 400×400 mm, 200 kilo transfergewicht, 500 mm swingdiameter). Dit is een eigen ontwikkeling van Hedelius, gebaseerd op het principe van de standby gereedschapsmagazijnen (extra gereedschappencapaciteit!) die de fabrikant bij diverse machines levert. Ook worden diverse draaibanken van CMZ getoond, waaronder een TD45 met 2200 mm centerlengte. Daarnaast zijn op het open huis ook leveranciers van toebehoren aanwezig, zoals Heidenhain, Sandvik, Cad2M, Hoffmann Group, STB en Bemet.

Promas toont ook diverse draaibanken van CMZ, waaronder een TD45 met 2200 mm centerlengte.