Promatt presenteert Spontan high-speed buizenzaagmachines

0

Nieuw in het assortiment van Promatt zijn de high-speed buizenzaagmachines met ontbraamunits van het Duitse merk Spontan. Deze nieuwe machines worden voor het eerst in de Benelux gedemonstreerd tijdens de Promatt DemoDagen op 3 en 4 oktober in Haaksbergen.

Bij Spontan Trenn- und Entgrattechnik in Remscheid staat de klantenwens nog altijd centraal. De specialist in zaag- en ontbraamtechniek bouwt hoogwaardige en flexibele machines voor het efficiënt zagen van buizen en kokers in kleine en grote series. Aansluitend kunnen de gezaagde delen automatisch ontbraamd worden. Door deze flexibiliteit zijn de machines van Spontan met name geschikt voor bedrijven die verschillende buizen en kokers met verschillende afkortlengtes door elkaar verwerken en toch een hoge output wensen.

Demo tijdens DemoDagen
Tijdens de DemoDagen op 3 en 4 oktober demonstreert Promatt de buizenzaag HRS 315 voor het automatisch zagen van buizen en kokers met een afmeting van Ø 8 mm tot Ø 108 mm in combinatie met een bundelmagazijn en een ontbraamunit, de HBE90.

De belangrijkste kenmerken van dit zaagsysteem zijn: Hoge bezettingsgraad door korte omsteltijden en universele klembekken waardoor stilstand tot een minimum beperkt wordt; Hoog dynamische en nauwkeurige, servo gestuurde meetaanslag voor het snel wisselen van afkortlengtes, met een verplaatsingssnelheid van maar liefst 500 mm/sec; Servo gestuurde zaagaandrijving voor een variabel en constant toerental voor een optimale verspaning; Traploze zaagvoeding via stroomregelventiel of proportioneel regelventiel, waarbij de besturing automatisch de vooraf vastgelegde zaagvoeding selecteert; NC gestuurde zaagslagbegrenzing (bovenste en onderste punt) voor minimale neventijden; Het door Spontan ontwikkelde DUO Microlube Advantage minimaal koel- & smeersysteem voor langere standtijden en een optimaal (droog) zaagresultaat; 2-weg sorteerinrichting van de gezaagde delen (naar de voor- en achterzijde); Automatisch scheiden van kopsnedes en reststukken; Automatische positionering van de ontbraamborstels op de lengte en afmeting van de gezaagde delen; Afvoer naar de achterzijde van delen die niet ontbraamd hoeven te worden; Schoonblaassysteem voor de binnenzijde van de buizen; Stofafzuiging bij de ontbraamborstels; Snelle en eenvoudige instelling en bediening van de gehele installatie via het centraal aangebrachte bedieningspaneel.

Behringer zaagmachines
Uiteraard toont Promatt tijdens de DemoDagen ook machines van haar andere fabrikanten, zoals bandzaagmachines van Behringer, cirkelzaagmachines van Behringer-Eisele (voor metaal en aluminium) en FOM (voor aluminium) en machines van Vernet-Behringer voor het bewerken van profielen en kokers. Ook worden diverse magazijnsystemen getoond. Verder worden er diverse interessante workshops over verschillende onderwerpen gegeven. De open dagen zijn op donderdag 3 oktober van 10.30 tot 18.00 uur en op vrijdag 4 oktober van 10.30 tot 22.00 uur.