Promatt presenteert Spontan high-speed buizenzaagmachines

Nieuw in het assortiment van Promatt zijn de high-speed buizenzaagmachines met ontbraamunits van het Duitse merk Spontan. Deze nieuwe machines worden voor het eerst in de Benelux gedemonstreerd tijdens de Promatt DemoDagen op 3 en 4 oktober in Haaksbergen.

Bij Spontan Trenn- und Entgrattechnik in Remscheid staat de klantenwens nog altijd centraal. De specialist in zaag- en ontbraamtechniek bouwt hoogwaardige en flexibele machines voor het efficiënt zagen van buizen en kokers in kleine en grote series. Aansluitend kunnen de gezaagde delen automatisch ontbraamd worden. Door deze flexibiliteit zijn de machines van Spontan met name geschikt voor bedrijven die verschillende buizen en kokers met verschillende afkortlengtes door elkaar verwerken en toch een hoge output wensen.

Demo tijdens DemoDagen
Tijdens de DemoDagen op 3 en 4 oktober demonstreert Promatt de buizenzaag HRS 315 voor het automatisch zagen van buizen en kokers met een afmeting van Ø 8 mm tot Ø 108 mm in combinatie met een bundelmagazijn en een ontbraamunit, de HBE90.

De belangrijkste kenmerken van dit zaagsysteem zijn: Hoge bezettingsgraad door korte omsteltijden en universele klembekken waardoor stilstand tot een minimum beperkt wordt; Hoog dynamische en nauwkeurige, servo gestuurde meetaanslag voor het snel wisselen van afkortlengtes, met een verplaatsingssnelheid van maar liefst 500 mm/sec; Servo gestuurde zaagaandrijving voor een variabel en constant toerental voor een optimale verspaning; Traploze zaagvoeding via stroomregelventiel of proportioneel regelventiel, waarbij de besturing automatisch de vooraf vastgelegde zaagvoeding selecteert; NC gestuurde zaagslagbegrenzing (bovenste en onderste punt) voor minimale neventijden; Het door Spontan ontwikkelde DUO Microlube Advantage minimaal koel- & smeersysteem voor langere standtijden en een optimaal (droog) zaagresultaat; 2-weg sorteerinrichting van de gezaagde delen (naar de voor- en achterzijde); Automatisch scheiden van kopsnedes en reststukken; Automatische positionering van de ontbraamborstels op de lengte en afmeting van de gezaagde delen; Afvoer naar de achterzijde van delen die niet ontbraamd hoeven te worden; Schoonblaassysteem voor de binnenzijde van de buizen; Stofafzuiging bij de ontbraamborstels; Snelle en eenvoudige instelling en bediening van de gehele installatie via het centraal aangebrachte bedieningspaneel.

Behringer zaagmachines
Uiteraard toont Promatt tijdens de DemoDagen ook machines van haar andere fabrikanten, zoals bandzaagmachines van Behringer, cirkelzaagmachines van Behringer-Eisele (voor metaal en aluminium) en FOM (voor aluminium) en machines van Vernet-Behringer voor het bewerken van profielen en kokers. Ook worden diverse magazijnsystemen getoond. Verder worden er diverse interessante workshops over verschillende onderwerpen gegeven. De open dagen zijn op donderdag 3 oktober van 10.30 tot 18.00 uur en op vrijdag 4 oktober van 10.30 tot 22.00 uur.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Meer ruimte voor Buvac, probleemoplosser in oppervlaktebewerking

28-09 Gecam is onder andere producent en leverancier van een compleet programma ontbraammachines met werkbreedtes…

MetavakNieuws

Promatt ziet grote zaagprojecten aantrekken

25-09 Samen met enkele collega’s, onder wie Henk Brinkman, bemande Dieben begin september de stand…

Plaatbewerking

Radius 2 mm met nieuwe RotoMaster ontbraammachine van Loewer

14-09 Veel mensen zijn bekend met de SwingGrinder en DiscMaster ontbraammachine van Loewer. Deze werken…

Plaatbewerking

Finish-proces laat zich goed automatiseren

07-09 “Een cobot bij een ontbraammachine is voor velen nog een brug te ver, maar…

Oppervlaktetechniek

Ontbraammachines VG Machines bieden plaatverwerkers totaalpakket

17-06 Het snijden of ponsen van metalen plaatdelen creëert scherpe randen en ongewenste bramen. Dit…

Plaatbewerking

Met de juiste Grinding Power samen op weg naar de perfecte finish

20-05 Slakken verwijderen, snel een radius van 2mm aanbrengen op staal, de boutgaten in voetplaten…

Oppervlaktetechniek

Moeiteloos slakken verwijderen van stalen snijdelen

17-05 Het verwijderen van slakken gebeurt vaak nog handmatig met hamer en beitel. Of men…

Plaatbewerking

Q-Fin machines 4.0 ready

08-03 Q-Fin levert vanaf nu zijn ontbraam- en finishmachines met programma-keuze in het bedienmenu. De…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X