Qimarox verkort levertijd tot twee weken

0

Een productlift van goede kwaliteit die in twee weken klaar is voor uitlevering. Dat is de belofte die Qimarox doet met de nieuwe Fast Lane Service. Het bedrijf uit Harderwijk wil systeemintegratoren in de hele wereld nog sneller laten beschikken over material handling componenten.

Qimarox zag een tendens dat systeemintegratoren veel tijd kwijt zijn aan overleg met klanten over het exacte ontwerp van bijvoorbeeld een eindverpakkingslijn of orderpicksysteem. En als het ontwerp eenmaal is vastgesteld, vaak nog maar weinig tijd voor realisatie overblijft. De fabrikant van palletiseermachines en verticaaltransporteurs speelt daarop in met de introductie van Fast Lane Service. Systeemintegratoren die met spoed een productlift nodig hebben, kunnen dankzij deze service in twee weken beschikken over een Prorunner mk1 verticaaltransporteur.

Geen extra kosten
De  is mogelijk dankzij het modulaire ontwerp van de Prorunner serie. Door het gebruik van gestandaardiseerde, uitwisselbare componenten liggen de meeste onderdelen op voorraad. Voor productie is vervolgens niet meer dan twee weken nodig. Dan staat de productlift in Harderwijk klaar voor transport naar de eindbestemming. Systeemintegratoren hoeven niet extra te betalen voor de Fast Lane Service. De service geldt alleen voor orders met maximaal vier standaard productliften. Als wordt gekozen voor een aangepast ontwerp, vergt de productie meer tijd en wordt de order toegevoegd aan de standaard productieplanning.

Reductie van doorlooptijden
Qimarox Fast Lane Service is met name een uitkomst voor systeemintegratoren op het Aziatische of Amerikaanse continent, die vaak te maken hebben met lange transporttijden. Met een productietijd van maximaal twee weken, winnen deze systeemintegratoren kostbare tijd. Door eventueel zelf de assemblage te verrichten, kan het transportvolume worden gereduceerd tot een relatief klein bouwpakket. Dat maakt het zelfs interessant om productliften te transporten als luchtvracht. Het resultaat is nog verdere reductie van doorlooptijden. De Fast Lane Service start met de Prorunner mk1, de standaard productlift die inmiddels in honderden locaties over de hele wereld in gebruik is. Als deze service een succes is, ontwikkelt Qimarox ook Fast Lane-trajecten voor de Prorunner mk5, mk9, mk10 en andere componenten. Het uiteindelijke doel: ultrakorte levertijden voor alle material handling componenten inclusief Qimarox’ palletiseermachines.