Radiale ISO-wisselplaten Mapal

7

Gereedschappenproducent Mapal presenteert op de AMB een freesprogramma met geperste, radiale ISO-wisselplaten. Hiermee wordt het portfolio van standaard freesgereedschappen gecompleteerd.

Tot nu toe concentreerde Mapal zich vooral op een freesprogramma met geslepen tangentiale ISO-wisselplaten. Deze worden met name ingezet voor speciale toepassingen, zeer grote verspaningscapaciteit, onstabiele omstandigheden of schijffrezen. De kennis die bij deze speciale toepassingen is opgedaan, is nu gebruikt voor de ontwikkeling van de nieuwe serie frezen met radiale ISO-wisselplaten.

De nieuwe, high-performance vlak-, hoek-, groeffrezen zijn zowel geschikt voor het voorbewerken als het semi-ruw frezen van gietijzer, staal en roestvrij staal. De optimaal ontworpen freesbody’s met het ideale aantal snijplaten zijn uiterst geschikt voor elke toepassing.

Positieve en negatieve wisselplaten zijn leverbaar in vier verschillende PVD-snijmaterialen gebaseerd op nieuw ontwikkelde hardmetaalsubstraten en coatings.
Afhankelijk van de toepassing kan de meest geschikte variant wisselplaat ingezet worden. Zo kan bijvoorbeeld bij het vlakfrezen gekozen worden voor 8 en 16 snijkanten per radiale ISO-wisselplaat en bij het hoekfrezen voor 2, 4 en 8 snijkanten.

De nieuwe gereedschappen lopen rustig en produceren weinig geluid.  Daarnaast worden door een juiste afstemming van het snijmateriaal per toepassing hoge standtijden bereikt.

Mapal wordt in Nederland vertegenwoordigd door Laagland.
Mapal, hal 1, stand D10

Facebook Comments