RapidPro weerspiegelt volwassen wordende AM-industrie

De ontwikkelingen in Digital en Additive Manufacturing gaan rap en de vraag binnen de industrie is veranderd. In plaats van ‘Wat kan ik met deze technieken?’, stelt men de vraag: ‘Hoe kan ik return on investment bereiken?’. Een teken dat de Additive Manufacturing industrie volwassen wordt. Juist deze overgang staat centraal tijdens de komende editie van RapidPro op 13 en 14 maart in de Koningshof in Veldhoven.

Waar tot voor kort de industrie zich nog bezighield met de vraag wat AM kan betekenen, speelt concrete toepassing en ROI inmiddels een steeds grotere rol. Een hele uitdaging, want hierbij komen onderwerpen als business development, (nieuwe) materialen, hard- en software integratie om de hoek kijken. Om nog maar niet te spreken over kwaliteitswaarborging en juridische aspecten als intellectuele eigendom. RapidPro besteedt zowel op de beursvloer, in het congresprogramma als tijdens de nieuw toegevoegde Ask-A-Pro en Meet & Match sessies uitvoerig aandacht aan deze onderwerpen.

Meer dan 3D-printen alleen
“RapidPro gaat verder dan 3D-printen, hoewel het nog steeds een belangrijk thema is. De beurs gaat over digital manufacturing en alles wat mogelijk én nodig is om van idee tot concept naar prototype en uiteindelijke serieproductie te gaan”, zegt Tom Wessels, Projectmanager RapidPro bij Mikrocentrum. “Het is belangrijk om de industrie hierbij te ondersteunen. Dat kunnen we als organisatie niet alleen en daarom werken we intensief samen met onder andere Flam3D en het Fraunhofer instituut.”

Ask-A-Pro en Meet & Match
Tijdens de Ask-A-Pro sessies kunnen bezoekers hun uitdagingen voorleggen aan een keur van experts, elk met hun eigen specialisme. Zij hebben niet alleen ervaring in de 3D-printwereld maar ook daarbuiten. Onder andere experts van Fraunhofer, TNO, Flam3D, Fontys Hogescholen, AM Center zijn aanwezig. De sessies duren 20 minuten en zijn bedoeld om de oplossingsrichting duidelijk te maken. Ook nieuw is de Meet & Match, mede georganiseerd met de Kamer van Koophandel. Tom Wessels: “De Meet & Match sluit aan op de behoefte die we bij de bezoekers zien om over concrete projecten te praten. Met goed voorbereide gesprekken is het effectieve rendement van RapidPro hoog voor zowel exposanten als bezoekers.”

Minder kwantiteit, meer kwaliteit
De volwassenwording van de AM markt, is ook terug te zien op de beursvloer. Nu de hype voorbij is, is het aantal aanbieders gedaald, maar de kwaliteit van de huidige aanbieders hoger. Dit maakt ook dat de scope op de beursvloer breder is. Bezoekers vinden deze editie niet alleen aanbieders van maaktechnologie, waaronder 3D-printen; maar ook bedrijven met software-oplossingen of systemen voor nabewerking van producten.

Gratis toegankelijk
RapidPro 2019 vindt plaats op 13 en 14 maart (beide dagen van 9.30 tot 17.00 uur) in NH Koningshof in Veldhoven. Toegang is gratis. Aanmelden kan via de website.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

Verspanen

Recordaantal exposanten jubileumeditie Precisiebeurs

08-11 Voor organisator Mikrocentrum is de jubileumeditie van de beurs om diverse redenen bijzonder. Bart…

Personeel en Opleiding

“Je kunt niet de hele dag fysiek zwaar werk doen”

13-10 Maar liefst 2 op de 5 werknemers in Nederland heeft te maken met lichamelijke…

Toeleveren

Food Technology brengt voeding en machinebouw samen

11-10 Het congresprogramma van Food Technology, genaamd Food meets hightech, staat inmiddels al stevig in…

MetavakNieuws

Slim leren, slim produceren en slim verdienen

01-10 Het is voor het eerst dat de vakbeurs METAVAK de handen ineen slaat met…

MetavakNieuws

3D-printen kan de beste oplossing zijn

29-09 Dat verhaal vertelt waarom 3D-printen in dit geval de aangewezen oplossing was voor de…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X