RebarAssist maakt bestellen en monteren wapening eenvoudig

De nieuwste applicatie van Betonstaal.nl is de RebarAssist. Dit is een 3D viewer met intuïtieve selectiefuncties, die de klant inzicht geeft in wat hij koopt, hoe de constructie in detail is opgebouwd en hoe hij de wapening monteert.

RebarAssist van Betonstaal.nl geeft de klant inzicht in wat hij precies koopt, hoe de constructie in detail is opgebouwd en hoe hij de wapening moet monteren.

De aannemer krijgt hiermee volgens Betonstaal.nl zekerheid en gebruiksgemak. Iedere klant krijgt voor elk uitgewerkt project een 3D model dat te bekijken is met de RebarAssist.

Voor deze online tool hoeft men niets te installeren. De 3D viewer heeft intuïtieve selectiefuncties, zoals een opsomming van alle losse wapeningselementen en prefabonderdelen van het bouwproject. Alle onderdelen hebben een aparte code, die zijn terug te zien op de labels van de producten zelf.

Zo zie je bijvoorbeeld direct waar in de constructie de korven met die code moeten worden aangebracht. Dit voorkomt veel communicatie en overleg en het maakt de kans op fouten kleiner.

Meerwaarde voor de klant

Je hoeft geen wapeningspecialist te zijn en/of een technische tekening te kunnen lezen om wapeningproducten bij Betonstaal.nl te bestellen. Ook minder gespecialiseerde medewerkers en zelfs handige particulieren kunnen uit de voeten met de RebarAssist.

Zo meent Corne Glasbergen van C.A. Glasbergen Timmer- & Onderhoudswerken uit Roelofarendsveen: “Als je de wapening geleverd krijgt, vraag je je vaak af: ‘Hoe hebben ze het nu precies bedacht?’ Met de RebarAssist kun je goed zien welke oplossingen bedacht zijn. Handig dat je bijvoorbeeld alleen de korven eruit kan filteren. Het is een goede handleiding om te kunnen bouwen.”

Overzichtelijk model op scherm

Elke post in de offerte en bestellijst/winkelmand is overzichtelijk terug te vinden in het model, waardoor de klant exact ziet waar de bestelde producten in zijn bouwproject komen. Dit voorkomt gedoe achteraf, want alles is op voorhand duidelijk.

De RebarAssist maakt snel inzichtelijk hoe de wapening uitgewerkt is en wat je gaat bestellen. 3D-modellen met lijnen en kleuren zijn overzichtelijk dankzij handige selectiefuncties; door het selecteren van een onderdeel in de menubalk wordt het direct zichtbaar in het model. Dit borgt ook een snelle en eenvoudige klantenservice: beide partijen zien op het scherm hetzelfde.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X