Reiniger op waterbasis voor industriële onderdelen

Industrieel reinigen wordt traditioneel met chemische reinigingsmiddelen gedaan. Bijtende reinigingsmiddelen zijn effectief tegen zwaar vet en verkoold vuil, maar ze kunnen coatings en platen verwijderen of zachtere metalen aantasten.

AQ-710 is een hoogwaardige reiniger die speciaal is ontworpen voor niet-destructieve testprocessen.

Daarbij wordt industrieel reinigen vaak met een hogedrukspuit gedaan en verspreiden de chemische stoffen zich door de nevel van de hogedrukspuit. Hierdoor ontstaan erg schadelijke situaties voor de omgeving en de mensen die ermee werken. Door de nevel komen ongemerkt de chemische stoffen in de ogen en de huid. Daarbij worden detergenten en chemische vloeistoffen niet afgevoerd, wat schadelijke gevolgen voor het milieu heeft. Magnaflux AQ-710 is een beter alternatief ook voor mens en milieu.

Alkalische waterige reiniger

AQ-710 is een hoogwaardige reiniger die speciaal is ontworpen voor niet-destructieve testprocessen. De alkalische waterige reiniger is volgens leverancier De Looper NDO uit Hilvarenbeek ideaal voor een breed scala aan materialen en een verscheidenheid aan verontreinigingen. Een laagschuimende glycolvrije alkalische reinigingsoplossing voor alle doeleinden die een unieke mix van oppervlakte-actieve stoffen en corrosieremmers combineert die voldoen aan de specificaties voor de meeste NDT-toepassingen voor waterige en alkalische reinigingsmiddelen of deze overtreffen.

De reiniger is ontworpen voor onderdompeling, ultrasone en spraytoepassingen en is veilig voor gebruik op de meeste metalen. Het is niet agressief voor aluminium-, magnesium- en titaniumlegeringen en kan worden gebruikt in concentraties tot 25 procent. Het is matig alkalisch met een laag schuimgehalte voor gebruik in spuittoepassingen, bevat remmers om metalen oppervlakken te beschermen tegen corrosie en is ook bestand tegen hard water. Het heeft vuilafstotende eigenschappen, waardoor de vaste stoffen in de reiniger worden gesuspendeerd nadat ze uit het testmateriaal zijn gehaald.

Zodra het vuil is neergedaald en lichtere vetten samenvloeien en drijven, kan de schonere oplossing worden gefilterd en afgeroomd om de levensduur aanzienlijk te verlengen na een reinigingsmiddel van het emulsietype.

Wie de reiniger eens wil proberen, kan een gratis sample AQ-710 aanvragen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Workshop PMI technieken in de praktijk

13-09 Deze workshop is bedoeld voor personen die werkzaam zijn in de metaalwereld (QA medewerkers,…

Oppervlaktetechniek

Cibo verbetert formule InoxiClean Restore & Spray

25-10 Cibo staat niet alleen bekend om zijn innovatieve schuurproducten en unieke oplossingen. Omdat zelfs…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021