Reinigingstijd van 24 uur naar 24 minuten

De procestijd voor het reinigen van hightech componenten kan worden teruggebracht van 24 uur naar 24 minuten. “Dat doen we door de HIO vrije koelvloeistoffen van Blaser in te zetten, te reinigen in HIO vrije processen en middels reinigingsmiddelen en de hybride ontvetting met Pero”, zegt Tjerk Kaastra van Gibac Chemie.

Gibac Chemie is partner voor verspanende en niet-verspanende vloeistoffen, processen alsmede precisiereiniging voor de hightech industrie.

Hybride cleaning heeft als voordeel dat je elke charge uiteindelijk reinigt met schone damp. Crosscontaminatie – bij reinigen van alleen waterige systemen onvermijdelijk – is bij de laatste fase dampontvetten uitgesloten.

Gibac Chemie heeft veel onderzoek gedaan naar het reinigen van hightech componenten voor onder meer Zeiss, ASML en de aerospace-industrie. Uit al die onderzoeken blijkt dat de producten bewerkt met Blaser koelsmeermiddelen, zoals de Synergy voor halfgeleidertoepassingen, in amper 24 minuten volledig gereinigd worden met het hybride procedé van Pero. Bij het drogen wordt condensatiedrogen gecombineerd met vacuümtechniek.

Uitstoken verkorten

Kaastra: “Hiermee haal je een schoner resultaat dan met klassiek uitstoken. Hierdoor kunnen we het uitstoken verkorten of overslaan. Zo verkorten we de productietijd van 24 uur naar 24 minuten. De Total Cost of Ownership (TCO) ligt lager dan bij de klassieke reiniging, enerzijds doordat we bij de hybride fase een tensid gebruiken en de dampontvetter geen chemicaliën gebruikt, anderzijds door de veel kortere doorlooptijd.”

Gibac Chemie is ook aanspreekpartner voor Grade 1 validatie en processen. Vanwege alle NDA’s met haar klanten, kan het bedrijf middels een persoonlijk onderhoud vertellen wat de mogelijkheden zijn. De apparatuur en vloeistoffen van Gibac Chemie zijn GSO approved, vergelijkbaar met de GSA standaard van ASML. “Onze gevulde orderportefeuille en realisatie van vele projecten zijn het bewijs dat Gibac Chemie de ideale partner kan zijn. Daag ons uit”, zegt Kaastra.

Gibac Chemie is exposant op Clean Event 2022.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

De Verspaningstafel: “Kijk nou eerst eens naar koelsmeermiddelen!”

23-11 Rein Vrij (Fuchs Lubricants), Jacob Vermaas (Optimol Lubrication), Pim Hagoort (Hagoort Group), Reinier van Berge…

Toeleveren

Oplossingen voor Grade 1 en 2 metaalbewerking en cleaning

09-11 Dit doet Gibac, partner voor verspanende en niet-verspanende vloeistoffen, filtratieprocessen alsmede precisie reiniging voor…

Verspanen

Optimol Lubrication laat Nederlandse industrie perfect lopen

25-10 Optimol werkt al sinds 1971 op deze manier. Eerst met eigen producten, maar inmiddels…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

Toeleveren

Clean Event verbindt professionals uit keten rondom industriële reinheid

16-05 Bovendien gaan de ontwikkelingen rondom industriële reinheid razendsnel. Het blijft een race tegen de…

Toeleveren

Slimme oplossing voor efficiënte precisiereiniging

27-04 Deze is gebaseerd op gestandaardiseerde modules met geïntegreerde elektro- en besturingstechniek voor de processtappen…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish blijft doorpakken

08-12 Dat is bijzonder, want het vaak grove straalwerk en het hightech reinigen op cleanroom-niveau…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen