Renishaw focust op ‘geïntegreerde meting’

0
82

Renishaw zal zijn uitgebreide assortiment voor metrologie en additive manufacturing systems tonen op twee stands op de EMO Hannover. Intelligente bewerkingsprocessen zijn van cruciaal belang voor bedrijven die de volledige voordelen van Industry 4.0 willen exploiteren en bij de hoofdstand  in hal 6 zal Renishaw het effect laten zien van de integratie van de nieuwste meettechnologieën binnen een productieproces.

De producten die in hal 6 worden uitgelicht, omvatten een nieuw tactiel scansysteem voor CNC-bewerkingsmachines, nieuwe software voor de Equator flexibele meetsysteem waarmee gebruikers het systeem volledig kunnen integreren met CNC-bewerkingsmachines, nieuwe on-machine- en mobiele applicaties die het gebruik van de tastermetingen op de machine vereenvoudigen, een verbeterde contactloze meettaster voor bewerkingscentra, een nieuw multi-taster optisch interfacesysteem, een nieuwe oppervlaktetaster voor coördinatenmeetmachines (CMM’s) en nieuwe software die de functionaliteit van het XM-60 meerassig kalibratiesysteem van Renishaw verbetert.

Er wordt ook een nieuw bewerkingscelconcept met geïntegreerde procesregeling getoond, waarmee wordt aangetoond hoe complementaire technologieën kunnen bijdragen aan hoge productiviteits- en productiecapaciteiten.

3D printen
In hal 27 zal Renishaw ook exposeren in de nieuwe Additive Manufacturing Zone, waar op stand A72 de software en systemen voor de productie van metalen onderdelen gedemonstreerd worden. Dit omvat de nieuwste versie voor de software voor productievoorbereiding, QuantAM 2017, dat speciaal is ontwikkeld voor Renishaw metalen additive manufacturing-systemen: RenAM 500M en AM 400.

Renishaw, hal 6, B46 en hal 27 A72