Renishaw schakelt met motorbike naar hoogste versnelling

0

In de dynamische wereld van de MotoGP motorraces hebben technische ontwikkelingen veel effect. Het races winnende team TransFIORmers zet 3D metaalprinten in voor een onconventionele voorwielophanging die een voorsprong op de tegenstanders geeft.

In plaats van een wielophanging met een traditionele telescopische voorvork maakt de motorfiets van TransFIORmers gebruik van een starre voorvork die via twee driehoekige armen van het frame gescheiden is. Om het innovatieve ontwerp nog geavanceerder te maken, benaderde TransFIORmers het bedrijf I3D Concept, expert in ontwerp en uitvoering van additief produceren in metaal. Met gebruik van het Renishaw AM250 additief productiesysteem werkte I3D Concept als partner samen met het TransFIORmers team om het ontwerp te optimaliseren van de bovenste driehoekige arm, één van de twee waarmee de voorvork vastzit aan het frame en een kritisch onderdeel voor de besturing van de motor.

Renishaw presenteert de TransFIORmers bike op haar stand tijdens RapidPro. Renishaw biedt een totaaloplossing voor metalen additive manufacturing systemen, metaalpoeders, ondersteunende producten en software. De geavanceerde systemen worden toegepast voor een scala aan industriële toepassingen waarbij duurzaamheid, op maat gemaakte onderdelen en precisie voorop staan. De industrieën omvatten de tandheelkundige en de medische industrie, sectoren voor matrijs-gereedschappen, de auto-industrie, de industriële gereedschapsbranche, ruimtevaartindustrie en de creatieve industrie. Het RenAM 500M systeem is een additief productiesysteem met lasersmelten van poeder, dat specifiek ontwikkeld werd om metalen componenten te produceren op de fabrieksvloer. Het systeem heeft automatische poeder- en afvalverwerking, waardoor consistente proceskwaliteit mogelijk is, minder handelingen van de operator nodig zijn en de systeemveiligheid gegarandeerd van hoog niveau is. De RenAM 500M is uitgerust met een door Renishaw ontworpen en geproduceerd optisch systeem en besturingsplatform. Een demomachine zal op de stand te bezichtigen zijn.

Renishaw, stand 47

Renishaw schakelt met motorbike naar hoogste versnelling
Het RenAM 500M systeem is een additief productiesysteem met lasersmelten van poeder, dat specifiek ontwikkeld werd om metalen componenten te produceren op de fabrieksvloer.