Richtmachine voor staalstrippen primeur bij Hevami

Hevami oppervlaktetechniek zal op de komende METAVAK naast een tweetal ontbraammachines van het fabricaat Loewer, tevens een buizenschuurmachine van NS Maquinas en een richtmachine voor staalstrippen van het fabricaat Big-Jurij demonstreren.

De Big-Jurij L richtmachine is met name interessant voor staalconstructiebedrijven die veel smalle strippen verwerken.

De Big-Jurij L richtmachine wordt voor de eerste keer gedemonstreerd in Nederland. De machine wordt geproduceerd door het Duitse bedrijf Holl Stahlbau, dat hem in eerste instantie voor de eigen behoefte ontwikkeld heeft.

Smalle stalen strippen

De machine is dan ook met name interessant voor staalconstructiebedrijven die veel smalle strippen verwerken. Hierbij valt dan bijvoorbeeld te denken aan de trappen- en balustradebouw, omdat zij veel smalle stalen strippen verwerken. De Big-Jurij L is geschikt voor strippen tot een afmeting van 80×20 mm. Er bestaat ook een lichtere S-versie welke strippen tot maximaal 60×10 mm kan richten. Eventuele afwijkingen van de twee standaard richtmachines zijn ook bespreekbaar.

Instap ontbraammachine

Omdat de Loewer SwingGrinder ontbraammachine nog steeds voor zeer veel bedrijven de ideale instapmachine is voor het snel ontbramen en afronden van hun snijdelen, zal Hevami deze ook weer demonstreren. De bewerking middels de SwingGrinder is eenvoudiger dan het handmatig ontbramen en daarnaast 3 tot 4 keer zo snel en in vergelijking tot een breedband ontbraammachine veel goedkoper in aanschaf, zodat hij voor een brede groep interessant is. Het originele concept van deze machine is een uitvinding van de firma Loewer waardoor deze machine qua gebruiksgemak nog altijd uitblinkt.

De Loewer DiscMaster 4TD is geschikt voor zowel kleine als grote plaatdelen. Door de unieke gepatenteerde ontbraamtechniek is het ook mogelijk een speciale Orbital finishing aan te brengen.

De Loewer DiscMaster 4TD is geschikt voor zowel kleine als grote plaatdelen. Door de unieke gepatenteerde ontbraamtechniek is het ook mogelijk een speciale Orbital finishing aan te brengen.

Doorloop-ontbraammachine

Naast de Loewer SwingGrinder wordt ook de succesvolle Loewer DiscMaster doorloop-ontbraammachine voor de eerste keer op METAVAK gedemonstreerd. Het gaat hier om het type 4TD-1500, dat al sinds 2010 door Loewer wordt gebouwd. De DiscMaster 4TD blinkt nog altijd uit in flexibiliteit in combinatie met een zéér goede prijs-/kwaliteitverhouding. Zo is de machine geschikt voor zowel kleine als grote plaatdelen en kunnen de bewerkingsborstels zeer snel gewisseld worden, zodat ook het bewerken van diverse materialen eenvoudig is. Door de unieke gepatenteerde ontbraamtechniek is het ook mogelijk om, indien gewenst, een speciale Orbital finishing aan te brengen.

Buizenschuurmachine

Verder zal Hevami de ML100 buizenschuurmachine van het fabricaat NS Maquinas demonstreren. Middels het type ML100 kunnen bijvoorbeeld zowel ronde als ovale buizen bewerkt worden tot een diameter van 114 mm. De planetaire aandrijving maakt het mogelijk om zowel rechte als gebogen buizen te bewerken, zodat de machine door veel bedrijven wordt gebruikt om trapleuningen te finishen.

Vanzelfsprekend kunnen de bezoekers middels videopresentaties ook informatie krijgen omtrent de overige machines welke Hevami in het programma heeft, zoals werpstraalmachines, straalkasten, trommelontbraammachines, manuele- en automatische langbandschuurmachines, gerobotiseerd schuren en polijsten, , afschuinmachines, richtmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

Hevami oppervlaktetechniek
Stand C103

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Verbinden

Scala aan onderwerpen op Lastechnisch Kennisevent

04-10 Het event is opgedeeld in drie grote blokken: recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?