RoboJob breidt ‘Integrated’ reeks uit

0

RoboJob heeft vorige week op de AMB in Stuttgart haar nieuwe Turn-Assist 270 i en de nieuwe Mill-Assist Essential i voorgesteld.

“Beide producten passen in het concept van ons vernieuwde product portfolio, en maken ook deel uit van de ‘Integrated’ reeks waarvan we met de Turn-Assist 200 i op EMO 2017 het eerste model getoond hebben”, aldus Jelle De Roovere, Business Development Manager bij RoboJob, specialist in de automatisering van CNC-machines voor kleine en middelgrote series.

Bij de ‘Integrated’ modellen van de Turn- en Mill-Assist Series bouwt RoboJob de volledige automatisering op één vast onderstel. Daardoor wordt het erg makkelijk om de automatisering weg te nemen van een CNC-machine, of zelfs te verplaatsen van de éne naar de andere CNC-machine. Met de Turn-Assist 270 i kunnen CNC-draaimachines en draai/freescombinaties geautomatiseerd worden. In vergelijking met de Turn-Assist 200 i heeft de Turn-Assist 270 i een groter diameterbereik (270 mm in plaats van 200 mm) én aanzienlijk meer capaciteit. Ook een zwaardere robot payload is mogelijk (tot 35 kg). De Mill-Assist Essential i is het eerste geïntegreerde model van RoboJob in de Mill-Assist Series, waarmee freesmachines geautomatiseerd worden. Behalve deze twee nieuwe modellen demonstreerde RoboJob ook de Tower op haar beursstand in Stuttgart.