RoboJob organiseert eerste Automation Team Day

0

De Belgische CNC-automatiseerder RoboJob organiseert op 8 oktober de eerste ‘Automation Team Day’, samen met Okuma Europe. Het evenement vindt plaats in de nieuwe showroom van RoboJob Duitsland in Lehrensteinsfeld.

In normale tijden zou RoboJob midden in de voorbereiding zitten voor de AMB Messe in Stuttgart. Ook TechniShow en METAVAK stonden normaal op de beursplanning dit najaar.  “AMB en TechniShow werden echter geannuleerd, en we hebben er zelf voor gekozen om dit jaar ook niet aan andere beurzen deel te nemen”,  vertelt directeur Jelle De Roovere van RoboJob Duitsland. “We moeten onze klanten echter wel alternatieven kunnen aanbieden, en dat doen we ook. De komende 4 maanden organiseren we maandelijks minstens twee workshops rond CNC-automatisering, waarbij we het aantal deelnemers beperkt houden.  Daarnaast kunnen onze verkopers nog steeds individuele afspraken inplannen, bij onze klant of in één van onze showrooms. En natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om ook virtuele afspraken in te plannen. Ook daarvoor beschikken we over de nodige tools.”

Nieuw concept

Daarnaast is een nieuw concept uitgewerkt dat ‘Automation Team Day’ gedoopt werd. De Roovere: “Samen met Okuma Europe en Sandvik nodigen we onze klanten uit in onze showroom in Lehrensteinsfeld, vlak bij Heilbronn. Ook hier houden we het aantal deelnemers bewust beperkt, en nemen we alle voorzorgsmaatregelen om het veilig én aangenaam te houden.”

Tijdens de Automation Team Day op 8 oktober stelt RoboJob haar showroom open.  Daar zijn twee  Okuma-machines opgesteld, telkens voorzien met een automatisering van RoboJob: een Okuma Multus B400II-serie werd voorzien van een RoboJob Pallet-Load System en een Okuma LB3000 EXII-serie met een RoboJob Turn-Assist 270i. Beide machines worden gedemonstreerd onder spaan, waarbij de RoboJob-systemen zorgen voor de automatische belading en ontlading van de werkstukken. Daarnaast zijn er ook demonstraties van de RoboJob Mill-Assist Essential en de RoboJob Tower Advanced.

Cruciaal middel

“Tijdens de Automation Team Day willen we onze klanten tonen hoe automatisering in deze tijden een cruciaal middel wordt om te overleven in de maakindustrie. De afgelopen maanden heb ik zoveel klanten gehoord die me vertelden dat ze er dankzij onze robots in geslaagd zijn om toch te blijven produceren. Maar er zijn er nog zoveel die de stap naar automatisering nog niet gezet hebben. Het is nu of nooit,” aldus De Roovere. “En dat willen we onze klanten tonen op 8 oktober.”