RoboJob pakt uit met nieuwe Integrated producten

Met een vijfde opeenvolgende deelname aan Machineering is RoboJob uitgegroeid tot een vaste waarde op de Brusselse beurs voor Machines en Engineering. De marktleider in CNC-automatisering pakt er dit jaar uit met haar nieuwe Integrated producten: een nieuwe productlijn waarbij de volledige automatisering werd gebouwd op één vast onderstel. Daardoor is de automatisering niet enkel verplaatsbaar, maar kan ze ook sneller worden geïnstalleerd.

“Als je onze ‘oude’ Turn-Assist 250 en onze nieuwe Turn-Assist 270 i naast mekaar zet, zie je meteen het verschil en ook de betekenis die erachter ligt: onze producten zijn helemaal doorontwikkeld”, zegt medeoprichter en CEO Helmut De Roovere De Roovere trots. “RoboJob is van een klein clubje uitgegroeid tot een volwassen bedrijf en dat zie je ook aan onze producten.”

Het Belgische RoboJob werd opgericht in 2007 en ontwikkelt gebruiksvriendelijke standaardoplossingen voor het automatisch beladen en ontladen van CNC draai- en freesmachines. Daarmee speelt het bedrijf handig in op de uitdagingen waar de maakindustrie vandaag mee te kampen heeft: hoge loonkosten, moeilijke invulling van technische vacatures en plotse schommelingen in seriegroottes en levertermijnen. Het heeft allemaal een impact op de winstgevendheid van maakbedrijven, en CNC-automatisering kan daar een antwoord op bieden. Amper 10 jaar terug zette RoboJob voorzichtig de eerste stappen om haar systemen te verkopen. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot internationaal marktleider en is het actief in gans West-Europa. Het merendeel van de verkopen worden in het buitenland gerealiseerd, en toch keert het bedrijf met plezier terug naar de ‘Heimat’: “Elk jaar nemen we deel aan meer dan 20 beurzen en evenementen, in gans West-Europa, maar ook België mag niet ontbreken op onze agenda”, vertelt De Roovere.

Bronzen medaille
wee jaar nadat het al eens een derde prijs wegkaapte bij de Trends Gazellen, was het onlangs weer prijs voor RoboJob. Opnieuw werd de bronzen medaille binnengehaald door de Heistse automatiseringsspecialist. “Een mooie bekroning voor het harde werk van de afgelopen jaren,” aldus Helmut De Roovere. De Trends Gazellen bekronen elk jaar de snelst groeiende ondernemingen. Dat gebeurt telkens op basis van objectieve criteria. Voor deze editie werden de omzet, het personeelsbestand en de cashflow van 2017 vergeleken met het jaar 2013. Het resultaat is een ranking van de snelst groeiende ondernemingen, onderverdeeld in kleine, middelgrote en grote ondernemingen. In de categorie Kleine Ondernemingen stond RoboJob te pronken op een derde plaats.

RoboJob, stand C 38

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Meer dan 4000 bezoekers op Machineering

14-09 De verwachtingen waren hooggespannen voor deze bijzondere editie, die noodgedwongen van maart naar september…

Bedrijf en Economie

Machineering biedt productietechnologie live & in demo

30-08 Op Machineering komt de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken aan bod, waardoor een…

MetavakNieuws

RoboJob kijkt uit naar beurzen in recordjaar

17-08 Ook de installatieplanning loopt namelijk goed vol. “Dit wordt een recordjaar voor RoboJob”, vertelt…

Verspanen

Nieuwe generatie geeft JEVA Metaalbewerking duw richting toekomst

23-06 Met een stabiele basis werkt JEVA nu aan meer spreiding en verdere groei. Om…

Automatisering

Tower van RoboJob gaat wereldwijd

11-05 Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het…

Automatisering

RoboJob installeert dertigste Tower

06-04 Op de EMO Hannover in 2017 stelde RoboJob haar Tower voor het eerst voor.…

Automatisering

RoboJob in de wolken met nieuwe nominatie voor Trends Gazellen

03-02 De Trends Gazellen bekronen elk jaar de snelst groeiende ondernemingen, telkens op basis van…

Automatisering

RoboJob lanceert laagdrempelig automatiseringsconcept

13-01 CNC-automatiseerder RoboJob lanceert de Pallet-Load Series. Dit is een nieuw, laagdrempelig automatiseringsconcept, dat bestaat…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X