RoboJob stapelt racks met draai- en freesstukken

RoboJob stelt op de TechniShow een nieuw product voor: de Turn-Assist Racks. Daarnaast neemt het ook een frees-variant op in haar gamma: de Mill-Assist Racks.

RoboJob levert reeds een breed gamma aan standaardproducten voor de automatisering van CNC-gestuurde draai-, slijp- en freesmachines, en ook van draai/freescombinaties. Dat is allereerst de Turn-Assist Series, die drie modellen kent. Deze variëren in toepasbaarheid, afmetingen en functionaliteit, waarbij de Turn-Assist 180 de meest compacte automatisering is. Daarnaast is er de Mill-Assist Series met twee modellen: de Mill-Assist Essential en de Mill-Assist Conveyor. Aan dat gamma worden nu twee nieuwe modellen toegevoegd: de Turn-Assist Racks én de Mill-Assist Racks.

Torens bouwen
De Turn-Assist Racks is geschikt voor middelgrote tot grotere reeksen van draaistukken: zowel schijven, assen als gietstukken. Zowel de ruwe als afgewerkte onderdelen worden in stapelbare racks gepositioneerd, en daar kan de robot torens mee gaan bouwen. De werkstukken worden dus niet gestapeld, zoals bij de andere producten van de Turn-Assist Series. Het zijn de racks die gestapeld worden.  En juist daarom is deze automatisering geschikt voor gietstukken, of voor complexe onderdelen die je moeilijk kan stapelen.
Behalve de racks, bestaat deze oplossing uit een doordachte beveiliging, en natuurlijk uit software, die je op het bedieningspaneel kunt bedienen om het geheel snel en efficiënt te programmeren. Net als bij de andere RoboJob-producten gaat de automatiseringsspecialist er prat op dat een nieuw stuk in vijf minuten kan worden ingesteld.

Freesonderdelen
De Mill-Assist Racks houdt net hetzelfde in, maar dan voor freesonderdelen. Bij beide producten kan je trouwens alle soorten onderdelen door elkaar gaan bewerken, als je gebruik maakt van een Scheduler.  De Scheduler is een intelligente configuratie waarbij één of meerdere opdrachten ingesteld kunnen worden en waarbij verschillende soorten werkstukken (schijven, blokken en assen) met verschillende soorten afmetingen rechtstreeks beladen en ontladen kunnen worden op de racks.  Elk rack wordt daarbij anders ingedeeld, telkens volgens de afmetingen van elk werkstuk.

“Onze Turn- en Mill-Assist Racks zullen ervoor zorgen dat de CNC-machine aanzienlijk meer uren draait, en daarbij kan onze klant gaan verspanen aan een maximale capaciteit”, aldus Helmut de Roovere, mede-directeur van Robojob. “Da’s uiteindelijk de droom van élke toeleverancier: een CNC-machine die dag en nacht blijft doorwerken.  Wij doen er alles aan om die droom waar te maken.”

De Turn-Assist Racks worden gepresenteerd op de TechniShow, van 15 tot en met 18 maart in de Jaarbeurs te Utrecht.  Op de stand van Robojob is behalve de Turn-Assist Racks, ook de Turn-Assist 180, de Turn-Assist 250 én de Mill-Assist Essential live aan het werk te zien. Bovendien zijn deze standaardproducten ook live aan het werk op de beursstands van Fanuc (hal 11), Yamazaki Mazak, Promas én Evolent Machines (allen in hal 12).

RoboJob, standnummer 11 D010

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Verspanen

Beter werken met aluminium

14-07 De automotive industrie heeft te maken met een gewichtsdilemma. In 2017 bijvoorbeeld, wogen lichte…

Verspanen

Frezen met hoge voedingen

17-03 Dormer Pramet heeft zijn assortiment frezen voor het werken met hoge voedingen zoals in…

Verspanen

Gietijzer draaien

28-01 Tungaloy Benelux introduceert wisselplaten in de keramische kwaliteit TZ120 voor het draaien van gietijzer…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X