RoboJob toont Tower Advanced bij Open Huis Mazak

0

Met haar negende opeenvolgende deelname aan het Open Huis van Mazak mag RoboJob zichzelf een vaste waarde noemen onder de vele exposanten. Dit jaar trekt RoboJob met de gloednieuwe Tower Advanced naar Leuven.

Half september stelde RoboJob de Tower Advanced nog voor op de EMO in Hannover. Tijdens het open huis van Mazak wordt deze opgesteld aan een Mazak Integrex j-200. Met de Tower Advanced kunnen niet enkel werkstukken beladen worden, maar ook pallets en opspanmiddelen. Zo wordt bij Mazak gebruik gemaakt van een opspansysteem van Hainbuch, waarbij de robot niet enkel de werkstukken belaadt en ontlaadt, maar ook de klemmen van het Hainbuch-systeem. Om dat mogelijk te maken, worden ook de grijpers van de robot automatisch uitgewisseld.

De Tower Advanced is geschikt voor de automatisering van de ‘high mix, low volume’ productie in de verspaning. Dat Mazak vertrouwen heeft in de Tower van RoboJob, blijkt uit het recente nieuws dat Mazak zelf maar liefst vier Towers heeft aangeschaft: “Deze hebben we geïnstalleerd in de productie-site van Mazak in Worcester,” vertelt CEO Helmut de Roovere. “Daar worden ze ingezet in de eigen productie van Mazak, en in beide gevallen gaat het om een dubbele opstelling met twee Towers voor één machine. In één Tower worden alle ruwe stukken ondergebracht, en de afgewerkte onderdelen worden in de tweede Tower geplaatst. De operator kan bovendien de Tower beladen en ontladen zonder dat het werk van de robot daarbij onderbroken wordt. Er wordt dus volop ingezet op de autonomie van de machine.”

Nieuwe 5-asser
Mazak opent de deuren van 26 tot en met 28 november en toont zelf onder meer de 4.0 connectivity-corner, Solid Mazatrol op de Smooth Ai. Hiermee wordt de programmeertijd flink verkort. Verder krijgen bezoekers inzicht in de voordelen van MT-Connect, Smooth CAM-RS en Tool ID Artificial Intelligence. Bovendien worden oplossingen in samenwerking met automatiserings- en gereedschapsparters getoond. Zo zijn naast RoboJob ook Armin Automatiseringen, Böhler, Espritcam, Hainbuch, Hoffmann Group en Produsoft aanwezig. Pronkstok van het open huis is de nieuwe vijf-asser CV5-500.