Robotfamilie Kuka met KR Cybertech nagenoeg compleet

0

De fraai gestroomlijnde Kuka KR Cybertech nano robotserie is flexibel, wendbaar en heeft een groot werkbereik. Met deze nieuwe robots richt Kuka zich op de belangrijke marktsegmenten zoals het lassen, monteren en het beladen en ontladen van bewerkingscentra.

De nieuwe serie behoort tot de meest compacte robots in zijn klasse en heeft ondanks het grote werkbereik een herhalingsnauwkeurigheid van 0.04mm. De bewegingsvrijheiden van de tweede as van -137°/+165° zorgen voor een  werkvolume van bijna 23m3.

De serie bestaat uit twee productfamilies – KR Cybertech nano voor handling en assemblage van kleine onderdelen en KR Cybertech Arc nano voor het lassen. Beide families zijn verkrijgbaar in verschillende payload varianten: de KR Cybertech nano met 6, 8 en 10 kg laadvermogen met een bereik van 1820mm, 1620mm en 1420 mm respectievelijk de KR Cybertech Arc nano met 6 en 8 kg laadvermogen met een bereik van 1820mm, 1620mm en 1420 mm.
De Cybertech staat een vloer, wand, plafond en zelfs een 45° montage toe. Met een service-interval van 20.000 uur garandeert Kuka lage totale gebruikerskosten. Kuka stelt dat haar robotfamilie met de komst van de Cybertech nagenoeg compleet is. Dat maakt het gebruikers mogelijk op strategisch vlak voor Kuka te kiezen.