Rodcraft presenteert nieuwe polijstmachines met laag toerental

Rodcraft brengt voor carrosserie- en lakwerkzaamheden, onderhoudswerkzaamheden en bandenonderhoud nieuwe polijstmachines op de markt die een extra laag toerental hebben.

Rodcraft is opgericht in 1974 en is producent van persluchtwerktuigen en werkplaatsapparatuur. De nadruk ligt op het gebied van autoservice en industriële onderhoudswerkzaamheden. Via een Europees georiënteerd wederverkopersnetwerk en lokale vestigingen levert Rodcraft wereldwijd in meer dan 80 landen aan handelaren en importeurs. De nieuwe productserie is geschikt voor borstelen, slijpen, afschuren of opschuren en heeft drie modellen met elk een vermogen van 400 Watt (W) en een toerental van maximaal 2800 min-1: de schuurmachine RC7038, de polijstmachine RC7068 en de opschuurmachine RC7088. Alle werktuigen van de serie zijn met planetaire tandwielen uitgerust, die het draaimoment goed en betrouwbaar overbrengen. De motoren van de nieuwe serie hebben een toerentalbegrenzer en – anders dan de eerdere modellen – een stelwiel waarmee de gebruiker het vermogen handmatig kan regelen.

Veelzijdig
Ergonomisch vormgegeven starthendels liggen dicht tegen de behuizingen aan en zijn zo gemaakt dat de werktuigen niet per ongeluk kunnen worden gestart. “Dankzij onze nieuwe behuizingen van composiet met rubberen bekleding heeft de slijpmachine een goede grip”, legt Rodcraft’s hoofd marketing Tina Ehrenforst uit. “Daarnaast dempt de nieuwe behuizing de trillingen van de motor en isoleert het werktuig duidelijk beter tegen kou dan bij de eerdere series met metalen behuizing het geval was.”
De RC7038 duidt Rodcraft ook als “laagjesschuurmachine” aan. Hij wordt met een schuurschijf als accessoire geleverd en is bijvoorbeeld geschikt om stickers van de carrosserie of lijmresten van velggewichten op aluminium velgen materiaalbestendig te verwijderen. De polijstmachine RC7068 wordt inclusief een 6mm-spantang geleverd en allerlei soorten accessoire-onderdelen kunnen erop geplaatst worden die voor werkzaamheden met laag toerental nodig zijn, zoals technische borstels of andere speciale slijpmiddelen.

Rodcraft polijstmachine

De robuuste en krachtige polijstmachine van het type RC7068 wordt inclusief een 6mm-spantang geleverd. Technische borstels kunnen erop worden gezet en de machine maakt veel onderhoudswerkzaamheden aan allerlei soorten voertuigen een stuk lichter.

De RC7088 kan ten slotte als frameslijpmachine voor het opschuren en repareren van banden worden ingezet. Hij beschikt over een 11mm-hex-opzetstuk met 3/8″-24-schroefdraad voor het plaatsen van bijbehorende slijp- en freesmiddelen. Als accessoire zijn onder andere Roloc-adapters en -vliesschijven, borstelschijven en schuurschijven naast spantangen en adapters beschikbaar. “Kortom, de serie is zeer veelzijdig en geschikt voor alle normale tot veeleisende toepassingen waarvoor een laag toerental nodig is”,  besluit Ehrenforst.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Intelligente procesbewaking verhoogt de kwaliteit slijpproces

31-01 Wanneer werkstukken automatisch worden bewerkt, is er een groot risico op afkeur als de…

Personeel en Opleiding

Ruim baan voor verspanend talent in Drenthe

20-11 Na grondig vooronderzoek en vele gesprekken is besloten samen te werken met STODT, technische…

Oppervlaktetechniek

Slijpen met minder geluid, stof en trillingen

03-10 Claus Genau, hoofd van de afdeling Productontwikkeling/Fabricage en Centrale Testomgeving bij fabrikant Pferd, weet…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen / Machineering 2023

20-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

MetavakNieuws

TFT laat cobots schuren, slijpen en polijsten

24-09 Al sinds 1998 staat TFT (Tools For Technology) voor innovatieve en functionele maatwerkoplossingen op…

Plaatbewerking

Slijpen zonder concessies

28-08 Het bedrijf is actief in elke industrie waarin wordt gesneden – dus ook in…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?