Rodcraft presenteert nieuwe polijstmachines met laag toerental

0

Rodcraft brengt voor carrosserie- en lakwerkzaamheden, onderhoudswerkzaamheden en bandenonderhoud nieuwe polijstmachines op de markt die een extra laag toerental hebben.

Rodcraft is opgericht in 1974 en is producent van persluchtwerktuigen en werkplaatsapparatuur. De nadruk ligt op het gebied van autoservice en industriële onderhoudswerkzaamheden. Via een Europees georiënteerd wederverkopersnetwerk en lokale vestigingen levert Rodcraft wereldwijd in meer dan 80 landen aan handelaren en importeurs. De nieuwe productserie is geschikt voor borstelen, slijpen, afschuren of opschuren en heeft drie modellen met elk een vermogen van 400 Watt (W) en een toerental van maximaal 2800 min-1: de schuurmachine RC7038, de polijstmachine RC7068 en de opschuurmachine RC7088. Alle werktuigen van de serie zijn met planetaire tandwielen uitgerust, die het draaimoment goed en betrouwbaar overbrengen. De motoren van de nieuwe serie hebben een toerentalbegrenzer en – anders dan de eerdere modellen – een stelwiel waarmee de gebruiker het vermogen handmatig kan regelen.

Veelzijdig
Ergonomisch vormgegeven starthendels liggen dicht tegen de behuizingen aan en zijn zo gemaakt dat de werktuigen niet per ongeluk kunnen worden gestart. “Dankzij onze nieuwe behuizingen van composiet met rubberen bekleding heeft de slijpmachine een goede grip”, legt Rodcraft’s hoofd marketing Tina Ehrenforst uit. “Daarnaast dempt de nieuwe behuizing de trillingen van de motor en isoleert het werktuig duidelijk beter tegen kou dan bij de eerdere series met metalen behuizing het geval was.”
De RC7038 duidt Rodcraft ook als “laagjesschuurmachine” aan. Hij wordt met een schuurschijf als accessoire geleverd en is bijvoorbeeld geschikt om stickers van de carrosserie of lijmresten van velggewichten op aluminium velgen materiaalbestendig te verwijderen. De polijstmachine RC7068 wordt inclusief een 6mm-spantang geleverd en allerlei soorten accessoire-onderdelen kunnen erop geplaatst worden die voor werkzaamheden met laag toerental nodig zijn, zoals technische borstels of andere speciale slijpmiddelen.

Rodcraft polijstmachine
De robuuste en krachtige polijstmachine van het type RC7068 wordt inclusief een 6mm-spantang geleverd. Technische borstels kunnen erop worden gezet en de machine maakt veel onderhoudswerkzaamheden aan allerlei soorten voertuigen een stuk lichter.

De RC7088 kan ten slotte als frameslijpmachine voor het opschuren en repareren van banden worden ingezet. Hij beschikt over een 11mm-hex-opzetstuk met 3/8″-24-schroefdraad voor het plaatsen van bijbehorende slijp- en freesmiddelen. Als accessoire zijn onder andere Roloc-adapters en -vliesschijven, borstelschijven en schuurschijven naast spantangen en adapters beschikbaar. “Kortom, de serie is zeer veelzijdig en geschikt voor alle normale tot veeleisende toepassingen waarvoor een laag toerental nodig is”,  besluit Ehrenforst.