Rolan Robotics biedt helpende hand bij robotisering

0

Er zijn tal van redenen om te robotiseren in de metaalindustrie. Rolan Robotics, specialist in innovatieve automatiseringsoplossingen, toont tijdens de Welding Week de mogelijkheden en biedt de helpende hand bij automatisering.

Al meer dan 25 jaar is Rolan Robotics systeemintegrator voor automatiseringstoepassingen in de metaalindustrie. Naast lasrobots van OTC worden ook handling robots van OTC, FANUC en Stäubli ingezet om voor elk project een automatiseringsoplossing op maat te bieden.

Uitdagend werk blijven bieden
Heel Metaal is een bedrijf dat door Rolan Robotics is bijgestaan en het bedrijf heeft al vertrouwen in de kennis en service van de specialist in automatiseringsoplossingen. Onlangs heeft Heel Metaal gekozen voor een OTC lasrobot met duo werkstation manipulator met de mogelijkheid voor offline programmeren met behulp van FD-ST. Heel Metaal produceert complexe halffabricaten, complete producten en prototypes. Dit varieert van enkelstuks tot grote series. “Wij zijn overtuigd van de eenvoud in programmeren, in combinatie met de gunstige afmetingen, flexibiliteit en prijs van dit systeem”, aldus Hendrik Vels van Heel Metaal. “Aangezien vakmensen schaars zijn, willen wij hen uitdagend werk kunnen bieden en simpel en repeterend werk beperken. Daarom hebben wij ervoor gekozen om te gaan robotiseren.”

Frezen en draaien vormen de hoofdactiviteiten van Broods Fijnmetaal en door de groeiende vraag naar flexibiliteit heeft het bedrijf gekozen voor een OTC 6 assige handlingrobot.

Snel reageren op klantwensen
Ook Reno Verhappen van BeNed heeft het volste vertrouwen in de goede samenwerking en service van Rolan Robotics: “Ik heb de engineers van Rolan Robotics gevraagd om product- en toekomstgericht mee te denken in wat wij willen bereiken.” De toeleverancier van sheet metal parts/framing heeft geïnvesteerd in een lasrobot om snel te kunnen reageren op klantwensen en te kunnen voldoen aan korte levertermijnen met behoud van kwaliteit. “Op advies van Rolan Robotics is gekozen voor een opstelling met een dubbele manipulator waardoor de productiviteit wordt verhoogd”, vervolgt Verhappen. “En daarbij een synchrofeed toorts om spatloos en dunnere materialen te kunnen lassen.”

Nieuwe aanwinst
Voor Broods Fijnmetaal heeft Rolan Robotics een passende handling toepassing kunnen geleverd. Frezen en draaien vormen de hoofdactiviteiten van Broods Fijnmetaal en door de groeiende vraag naar flexibiliteit heeft het bedrijf gekozen voor een OTC 6 assige handlingrobot met een payload van 50 kilo en voorzien van een dubbele Schunk gripper PZN+200-1. “Wij zijn zeer tevreden over onze nieuwste aanwinst”, vertelt Frank Broods van Broods Fijnmetaal. “Rolan Robotics heeft onze ideeën over robotisering goed opgepakt en ons prima geadviseerd!”

Rolan Robotics, hal 1, stand B080