Rösler breidt service uit met het merk AM Solutions

De dienstverlening op het vlak van 3D metaalprinten wordt door Rösler verder uitgebreid. Met het merk AM Solutions gaat Rösler KMO’s in de industrie ondersteunen in het totale AM-proces: van engineering en 3D printen tot en met geautomatiseerd nabewerken van het oppervlak.

In de metaalindustrie zijn de oppervlaktebewerking technologieën van Rösler al tientallen jaren breed bekend. Als systeemaanbieder levert het bedrijf een complete oplossing: machines, verbruiksmiddelen, processen en technologie know-how. In het Rösler testcentrum voor de Benelux ontwikkelen de oppervlaktespecialisten klantspecifieke oplossingen, nu ook voor 3D metaalprinten.

AM versnellen in het metaalbedrijf
Het Duitse familiebedrijf gelooft sterk in additive manufacturing (AM) als maaktechnologie. CEO Stephan Rösler heeft van AM een speerpunt gemaakt. Een jaar geleden is daarom dochterbedrijf AM Solutions opgericht. Daarin werkt Rösler met meerdere partijen in de AM-industrie samen om de technologie versneld geschikt te maken voor (serie)productie. 3D geprinte metalen werkstukken zijn namelijk ruw en vaak moet nog supportstructuur verwijderd worden. Het nabewerken van het oppervlak gebeurt nu nog handmatig, wat ten koste gaat van productiviteit, kwaliteit en reproduceerbaarheid. Dankzij de samenwerking met DLyte van GPA Innova (Spanje), PostProcess (VS) en Cipres (Duitsland) én met de eigen technologieontwikkeling kan AM Solutions een grote stap maken richting het geautomatiseerd nabewerken van 3D geprinte werkstukken, zowel in metaal als in kunststof. Rösler Surface Finishing brengt het oppervlak op hoger gepolijst niveau. Geautomatiseerd ontstaat een vooraf gedefinieerde oppervlakteruwheid, zodat additive manufacturing ook in te zetten is in serieproductie. Rösler Benelux heeft daarnaast RapidFinish ontwikkeld, bedoeld voor het nabewerken van metalen prototypes die 3D geprint zijn.

Complete AM-service voor KMO’s
Om het gebruik van additive manufacturing bij KMO’s te versnellen, breidt AM Solutions haar dienstverlening uit. Er staan engineers klaar die klanten ondersteunen bij de ontwikkeling van specifieke AM-onderdelen. Gezamenlijk worden de producten geoptimaliseerd voor additive manufacturing; daarbij gebruiken de engineers de nieuwste softwaretools van onder andere Siemens en Altair. AM Solutions biedt vervolgens 3D metaalprintservice aan. Hiervoor is geïnvesteerd in eigen 3D metaal- en kunststofprinters. Met het portfolio aan eigen post processing systemen, worden de werkstukken nabewerkt tot de gevraagde oppervlaktekwaliteit bereikt is. Met deze dienstverlening geeft AM Solutions KMO’s de kans om ervaring met 3D printen op te doen en de techniek toe te passen, zonder dat ze zelf hoge investeringen moeten doen. In november presenteert AM Solutions zich met deze services en met een nieuwe machine voor het nabewerken van 3D geprinte metalen componenten op de beurs Formnext in Duitsland. In de Benelux hebben alle organisaties via Rösler Benelux toegang tot de AM-service.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Automatisering B&R integreert 3D-printer in productiestroom

18-07 Het verkort de doorlooptijd en verlaagt de kosten voor het maken van op maat…

3D

Industrieel 3D-printen: van prototyping naar serieuze productietechnologie

13-07 3D-printen ontwikkelt zich in rap tempo als digitale productietechnologie. Bedrijven zetten het in om…

3D

Wanneer is 3D-metaalprinten zinvol?

12-04 Veel producten zijn inderdaad printbaar, maar het is echter niet altijd zinvol om dat…

3D

Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

12-04 Tenminste vier keer per jaar zal in MetaalNieuws uitgebreid aandacht worden besteed aan 3D-printen.…

3D

Bijeenkomst over mogelijkheden 3D-printen

28-03 Tijdens deze bijeenkomst bij de 3D Makers Zone in Haarlem worden praktische use cases…

3D

Innovatiehotspot Perron038 kan positie verstevigen

23-02 Wethouder economie René de Heer en Marius Woldberg, directeur van Perron038, ondertekenden onlangs de…

3D

ABB vervangt gieten reserveonderdelen door 3D-printen

16-02 ABB Turbocharging produceert en onderhoudt high-end turbocompressoren. Het bedrijf onderhoudt meer dan 200.000 turbo’s…

Oppervlaktetechniek

Innovatieve procesmedia tackelen diverse uitdagingen

14-02 De oppervlaktebewerkingstechnologie van Rösler kan alle soorten bewerkingen aan, variërend van eenvoudig ontbramen/kantafronden en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X