Rösler breidt service uit met het merk AM Solutions

De dienstverlening op het vlak van 3D metaalprinten wordt door Rösler verder uitgebreid. Met het merk AM Solutions gaat Rösler KMO’s in de industrie ondersteunen in het totale AM-proces: van engineering en 3D printen tot en met geautomatiseerd nabewerken van het oppervlak.

In de metaalindustrie zijn de oppervlaktebewerking technologieën van Rösler al tientallen jaren breed bekend. Als systeemaanbieder levert het bedrijf een complete oplossing: machines, verbruiksmiddelen, processen en technologie know-how. In het Rösler testcentrum voor de Benelux ontwikkelen de oppervlaktespecialisten klantspecifieke oplossingen, nu ook voor 3D metaalprinten.

AM versnellen in het metaalbedrijf
Het Duitse familiebedrijf gelooft sterk in additive manufacturing (AM) als maaktechnologie. CEO Stephan Rösler heeft van AM een speerpunt gemaakt. Een jaar geleden is daarom dochterbedrijf AM Solutions opgericht. Daarin werkt Rösler met meerdere partijen in de AM-industrie samen om de technologie versneld geschikt te maken voor (serie)productie. 3D geprinte metalen werkstukken zijn namelijk ruw en vaak moet nog supportstructuur verwijderd worden. Het nabewerken van het oppervlak gebeurt nu nog handmatig, wat ten koste gaat van productiviteit, kwaliteit en reproduceerbaarheid. Dankzij de samenwerking met DLyte van GPA Innova (Spanje), PostProcess (VS) en Cipres (Duitsland) én met de eigen technologieontwikkeling kan AM Solutions een grote stap maken richting het geautomatiseerd nabewerken van 3D geprinte werkstukken, zowel in metaal als in kunststof. Rösler Surface Finishing brengt het oppervlak op hoger gepolijst niveau. Geautomatiseerd ontstaat een vooraf gedefinieerde oppervlakteruwheid, zodat additive manufacturing ook in te zetten is in serieproductie. Rösler Benelux heeft daarnaast RapidFinish ontwikkeld, bedoeld voor het nabewerken van metalen prototypes die 3D geprint zijn.

Complete AM-service voor KMO’s
Om het gebruik van additive manufacturing bij KMO’s te versnellen, breidt AM Solutions haar dienstverlening uit. Er staan engineers klaar die klanten ondersteunen bij de ontwikkeling van specifieke AM-onderdelen. Gezamenlijk worden de producten geoptimaliseerd voor additive manufacturing; daarbij gebruiken de engineers de nieuwste softwaretools van onder andere Siemens en Altair. AM Solutions biedt vervolgens 3D metaalprintservice aan. Hiervoor is geïnvesteerd in eigen 3D metaal- en kunststofprinters. Met het portfolio aan eigen post processing systemen, worden de werkstukken nabewerkt tot de gevraagde oppervlaktekwaliteit bereikt is. Met deze dienstverlening geeft AM Solutions KMO’s de kans om ervaring met 3D printen op te doen en de techniek toe te passen, zonder dat ze zelf hoge investeringen moeten doen. In november presenteert AM Solutions zich met deze services en met een nieuwe machine voor het nabewerken van 3D geprinte metalen componenten op de beurs Formnext in Duitsland. In de Benelux hebben alle organisaties via Rösler Benelux toegang tot de AM-service.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

SAP, Siemens en T-Systems willen digitalisering industrie versnellen

07-07 Dat zijn drie van de hoofdthema’s uit het Duits-Nederlandse innovatiepact dat begin dit jaar…

3D

AM Solutions belicht Additive Manufacturing in zesdelige liveserie

22-05 AM Solutions, onderdeel van de Rösler Group belicht deze en andere interessante vragen in…

3D

Index breidt activiteiten uit met instap 3D-printers

17-05 Deze participatie geeft One Click Metal extra knowhow en kapitaal om het groeitraject voor…

3D

Layertec start levering Formlabs Fuse 1 SLS printer

05-05 Formlabs heeft de Fuse 1 SLS printer enkele bijzondere features gegeven. Zo beschikt hij…

3D

MX3D kan ‘lasrobot’ 3D- metaalprinter uitrollen

14-04 Ook wordt met het geld ingezet op de doorontwikkeling van de ‘MetalXL’, een software…

3D

Safran en SLM Solutions 3D-printen onderdeel voor landingsgestel

08-04 Vanwege de strenge eisen van dit onderdeel, dat een van de onderdelen van het…

Automatisering

Altair met industriële digitale transformatie op Hannover Messe

06-04 Bezoekers kunnen tevens in gesprek gaan met Altair experts en deelnemen aan de digitale…

Columns

Digitalisering moeilijk onderwerp in maakindustrie

04-04 Toch valt het mij op dat als ik bij bedrijven op bezoek ben, dat…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X