Royal Eijkelkamp duurzaam met nieuwe combinatie

0

Met de aanschaf van een nieuwe CNC draai- en freescombinatie met automatische robot zet Royal Eijkelkamp in Giesbeek opnieuw een stap naar een duurzame toekomst.

Eijkelkamp wil wereldwijd uitgroeien tot voorkeursleverancier in totaaloplossingen voor bodem- en wateronderzoek. Om deze ambitie waar te maken, is het bedrijf voortdurend op zoek naar toepasbare innovaties, efficiëntie in de productie en interessante partnerschappen. De eigen maakindustrie wordt daarbij gekoesterd. Dit schept echter wel verplichtingen en vraagt bovendien om investeringen. Een goed voorbeeld daarvan is de aanschaf van de nieuwe CNC draai- en freescombinatie met automatische robot besturing. Naast het creëren van werkgelegenheid in de regio, wordt er met deze nieuwe machine ook een belangrijke stap richting duurzaam ondernemen gezet. Want waar medewerkers eerder zelf de machines regelmatig met zwaar materiaal moesten beladen, neemt de robot dit werk nu over.

Nieuwe meetkamer
Naast de nieuwe CNC draai- en freescombinatie is de complete Machining afdeling uitgebreid om in de toekomst een optimale productieflow te realiseren. Er is bijvoorbeeld een nieuwe geconditioneerde meetkamer gerealiseerd waarmee de kwaliteit van de producten nóg beter gemeten wordt en de afleverbetrouwbaarheid verhoogd. De afdeling is nu in staat om een groot aantal onderdelen voor Royal Eijkelkamp eindproducten compleet zelf te produceren. Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van een aantal betrouwbare én gespecialiseerde regionale partners.