Ruimtebesparende robotloader voor zware werkstukken

0

Alle robotloaders van RFA zijn per situatie aan te passen aan de beschikbare ruimte en benodigde functionaliteiten. Bij TMI Group in Hengelo staan de machines in een rij langs het gangpad en is was ongewenst dit aan te passen.

TMI Group heeft al drie machines met oplossingen van RFA geautomatiseerd. De laatste cel combineert de grote Kawasaki BT200LFE02 robot met hanteringscapaciteit van 200 kilo met een werkstuktafel van 3000 x 1500 mm. De combinatie wordt ingezet bij een DMG Mori CLX 550.

Ondanks het formaat van de robot is voor de automatisering niet veel meer oppervlakte dan de werkstuktafel nodig en blijft de voorzijde van de machine vrij. De oplossing ligt in het boven de machine plaatsen van de BT200L robot. De Kawasaki BT200L is een speciaal voor deze doeleinden ontworpen robotarm. Het bereik ligt voor het grootste deel onder het montagevlak waardoor deze boven een machine tot haar recht komt. Met de dubbel uitgevoerde 3-klauw grijpers van Schunk worden de werkstukken betrouwbaar en nauwkeurig in de machine geladen. RFA-Raster software op een draadloos verbonden tabletPC zorgt voor een eenvoudige bediening zonder benodigde programmeerkennis. Met de RFA-Connect module wordt de operator op de hoogte gehouden van de status en is het mogelijk zicht te hebben op de robotcel door middel van een IP camera.