SafanDarley blijft E-Brake innoveren

De E-volutie in plaatbewerking gaat verder richting een volledig digitaal aangestuurde en gecontroleerde fabriek om zo efficiënt mogelijk te werken. SafanDarley presenteert tijdens de BlechExpo in Stuttgart een compleet programma met oplossingen op het gebied van plaatbewerking. Als uitvinder van de elektronische kantbank, toont SafanDarley tevens de allereerste E-Brake uit 1995. Bezoekers kunnen ontdekken hoe de E-Brake heeft bijgedragen aan een efficiënte werkomgeving.

In Stuttgart toont SafanDarley de high-end E-Brake Ultra serie. De E-Brake 50T-2050 Ultra is standaard voorzien van een CNC bombeersysteem en beschikt over een dubbel beeldscherm waarmee een papierloze werkomgeving kan worden gecreëerd. Optioneel kan de Ultra worden uitgerust met een 3D achteraanslag en het E-Bend L Blue hoekmeetsysteem. De E-Brake 50T-2050 Ultra op de beurs is tevens voorzien van de nieuwste intelligente buighulp, genaamd I-Mate. Dit is volgens SafanDarley de ideale CNC-gestuurde buighulp voor de combinatie met opties als het E-bend L hoekmeetsysteem en platdrukcombinaties.

H-Brake Hybrid 110T-1600 Ergo
In 2018 heeft SafanDarley de H-Brake Hybrid 110T-1600 geïntroduceerd, een compacte krachtpatser met een zeer hoog tonnagebereik op een kleine werklengte. Deze compacte en snelle machine is geschikt voor het zetten van kleine complexe dikkere plaatdelen en een ideale oplossing bij beperkte ruimte. De machine is verder doorontwikkeld en nu ook leverbaar in Ergonomic uitvoering, wat vooral bij het buigen van grote series een voordeel is. Dit bedieningsgemak resulteert in een hogere productiviteit.

Introductie H-Brake Hybrid+ 230T Ultra
Tijdens de Blechexpo laat SafanDarley een nieuw model hybride kantpers zien, de H-Brake Hybrid+ 230T Ultra. De Hybrid+ serie is de uitbreiding van de bestaande Hybrid reeks en heeft het voordeel van hogere tonnages, maar biedt nog meer voordelen. De kern is een geavanceerde dubbele hybride aandrijving met hoge retoursnelheden, hoge productiviteit en een laag energieverbruik. Hiermee worden kosten verlaagd en wordt de CO2 uitstoot verminderd. Deze machine is een voorbeeld van duurzaam denken.

De H-Brake Hybrid 110T-1600, een compacte krachtpatser met een zeer hoog tonnagebereik op een kleine werklengte, is nu ook leverbaar in Ergonomic uitvoering, wat vooral bij het buigen van grote series een voordeel is.

E-Brake met vergrote Q-maat
Ook wordt een E-Brake 40T met een extreem grote Q-maat gepresenteerd. Standaard is de E-Brake 40T uitgerust met een Q-maat van 590 mm, de machine op de BlechExpo heeft een Q-maat van 1090 mm. De vergrote Q-maat maakt het mogelijk om producten met hoge opstaande kanten te buigen.

Autopol off line software
Een van de highlights tijdens de beurs is de AutoPOL offline buigsimulatiesoftware, een modern 3D-systeem om kantbanken offline te programmeren en 3D CAD-bestanden te ontvouwen. De optionele Batch & Remote-functionaliteit maakt automatische bewerking van meerdere onderdelen mogelijk. Het verlaagt de programmeerkosten en rapporteert het resultaat voor elke stap in het proces. Alle machines op de stand zijn gekoppeld aan een werkstation. Het complete proces vanaf offline programmeren, programma’s naar de machine sturen en relevante informatie over de productiviteit van de machine uitlezen wordt op een dashboard in een eenvoudige routing weergeven. Naast de genoemde innovaties laat SafanDarley op de Blechexpo ook machines uit het standaard leveringsprogramma zien, zoals de E-Brake 35T Premium en de M-Shear 310-6 met return to sender functie.

SafanDarley, hal 1, stand 1309

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Beleving Blechexpo en Schweisstec 2021 in lijn met eerdere beurzen

03-11 Toch mocht dat de pret niet drukken. Exposanten waren te spreken over de kwaliteit…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Plaatbewerking

SafanDarley presenteert compleet programma met oplossingen

22-10 De Nederlandse machinebouwer presenteert in Stuttgart een compleet programma met oplossingen op het gebied…

Plaatbewerking

Euromac laat klanten meegroeien in automatisering

22-10 Euromac zet hiervoor in op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading- en…

Plaatbewerking

Sterk duo in slitten en rolvormen

21-10 “ZMM Pobeda is onze belangrijkste partner”, vertelt Teun Pasterkamp. “De helft van onze omzet…

Plaatbewerking

Voortman met live online demo’s op Blechexpo

20-10 Via een live online verbinding met het Voortman Experience Center in Rijssen kunnen bezoekers…

Plaatbewerking

Steeds meer efficiency

20-10 “80 procent van de doorlooptijd van een order komt voor rekening van niet-productieve neventijden”,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X