SafanDarley presenteert compleet programma met oplossingen

De compacte E-Brake Mini Cell, de krachtpatser H-Brake Hybrid 110T-1600 en de nieuwste versie van de AutoPOL offline buigsimulatiesoftware vormen de hoogtepunten van de presentatie van SafanDarley op de Blechexpo.

De 100% elektrische E-Brake Mini Cell is modulair opgebouwd. De gebruiker voegt dus alleen de opties toe die hij nodig heeft.

De Nederlandse machinebouwer presenteert in Stuttgart een compleet programma met oplossingen op het gebied van plaatbewerking. De bezoekers kunnen kennis maken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van plaatbewerkingsmachines, software en automatisering.

E-Brake 35T Mini Cell

De E-Brake Mini Cell is een volledig geautomatiseerde oplossing die wordt gekenmerkt door zijn compactheid. Het systeem is volgens de producent ideaal voor grote batches van kleine complexe producten. De 100% elektrische Mini Cell is modulair opgebouwd. De gebruiker voegt dus alleen de opties toe die hij nodig heeft. Met het optionele automatische gereedschaps- en gripperwisselsysteem is het mogelijk snel te wisselen tussen verschillende producten.

De Mini Cell kan worden uitgerust met de optionele palletautomaat, om automatisch nieuwe pallets te laden en de producten af te voeren. Programma’s voor de E-Brake Mini Cell kunnen offline geprogrammeerd worden met Robobend offline simulatie software. Hiermee worden vooraf alle bewegingen nauwkeurig gesimuleerd en geprogrammeerd.

H-Brake Hybrid 110T-1600

Tevens toont SafanDarley de H-Brake Hybrid 110T-1600. Deze krachtpatser heeft een hoog tonnagebereik op een kleine werklengte. Deze compacte en snelle machine is geschikt voor het zetten van kleine complexe dikkere plaatdelen en is een ideale oplossing bij beperkte ruimte. De machine is optioneel uit te voeren met Ergonomic pakket, wat vooral bij het buigen van grote series voordeel biedt. Dit bedieningsgemak resulteert in een hogere productiviteit.

 Met de AutoPOL offline buigsimulatiesoftware is het nu ook mogelijk om 3D samengestelde tekeningen in te laden, waarbij AutoPOL de optimale bewerkingsvolgorde bepaalt.

Met de AutoPOL offline buigsimulatiesoftware is het nu ook mogelijk om 3D samengestelde tekeningen in te laden, waarbij AutoPOL de optimale bewerkingsvolgorde bepaalt.

Autopol off line software

De AutoPOL offline buigsimulatiesoftware is een modern 3D-systeem om kantbanken offline te programmeren en 3D CAD-bestanden te ontvouwen. Met de optionele Batch & Remote-functionaliteit was het al mogelijk om automatische meerdere enkelvoudige 3D bestanden te programmeren. Dit verlaagt de programmeerkosten aanzienlijk. Sinds kort is het ook mogelijk om 3D samengestelde tekeningen in te laden, waarbij AutoPOL de optimale bewerkingsvolgorde bepaalt om nog efficiënter te werken.

Een tweede nieuwe feature is het offline programmeren van het E-Bend L hoekmeetsysteem in AutoPOL. Naast een tijdsbesparing worden ook foutieve metingen voorkomen door offline analyse van de hoekmeet instellingen.
Naast de genoemde innovaties laat SafanDarley op de BlechExpo ook machines uit het standaard leveringsprogramma zien, zoals de E-Brake 50T Ultra en de M-Shear 205-6 met return to sender functie.

SafanDarley
Hal 3, stand 3206

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Plaatbewerking

SafanDarley en Dumaco ontwikkelen volautomatisch knipcentrum

18-10 Dumaco in Kampen telt 85 medewerkers en richt zich vooral op het bewerken van…

MetavakNieuws

LaserCheck hoekmeetsysteem maakt kantbank productiever

29-09 Variërende materiaaldikten en spanningen in de plaat maken het in de plaatbewerking vaak lastig…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Automatisering

AutoPOL verwerkt nu automatisch samenstellingen

28-06 Widenhorn levert deze nieuwe versie als onafhankelijke leverancier komende week aan al haar gebruikers…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Plaatbewerking

‘Samenwerking met SafanDarley levert resultaat op’

21-04 De onderneming is gevestigd in twee fraaie hallen op een zichtlocatie langs de A50.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X