SafanDarley toont Industrie 4.0 toepassingen op TechniShow

SafanDarley zal op TechniShow onder meer de E-Brake Mini Cell en de E-Brake Econic demonstreren. Voor het eerst laat de Lochemse fabrikant op de stand ook een industrie 4.0 toepassing zien.

Speciaal voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley de E-Brake Mini Cell ontwikkeld. Deze bestaat uit een E-Brake 35T met een werklengte van 1250mm, het nieuwste type Fanuc robot met een handlingsgewicht van 20 kg, een aanvoerstation voor vier productstapels, een aflegstation en een afvoergoot. De machine kenmerkt zich door zijn compactheid. De E-Brake Mini Cell zal op TechniShow worden getoond met de optionele automatische gereedschapwissel functie. Hierdoor is het mogelijk om snel te switchen tussen verschillende producten. Programma’s voor de E-Brake Mini Cell kunnen offline gemaakt worden met Robobend offline simulatiesoftware. Hiermee worden vooraf alle bewegingen nauwkeurig gesimuleerd en geprogrammeerd.

E-Brake Econic
De eind 2017 geïntroduceerde E-Brake Econic staat nu voor het eerst op een grote show.  Deze (inmiddels al weer vierde) generatie E-Brake is de opvolger van de huidige E-Brake serie tot 100T. De E-Brake Econic is leverbaar van 35T tot 100T met een werklengte van 1250 tot 3100 mm. De E-Brake Econic is uitgerust met EC10 besturing. De nieuwe besturingsconsole beschikt over een enkel beeldscherm met een splitscreen. Hierdoor is het mogelijk om twee applicaties te draaien op één scherm. Zo kan een papierloze werkomgeving worden gecreëerd.

Safandarley E-Brake_Econic_100T

De E-Brake Econic is leverbaar van 35T tot 100T met een werklengte van 1250 tot 3100 mm. Deze kantpers is uitgerust met EC10 besturing.

Tevens is mogelijk om de machine uit te breiden met een aantal opties, waaronder E-Bend S plaatdikte meting en diverse buighulpen. Optioneel is het CNC gestuurde achteraanslag systeem uit te breiden tot vijf assen.

Introductie Hybrid 110T-1600
Tijdens TechniShow introduceert SafanDarley een nieuw model hybride kantpers. Deze is speciaal ontwikkeld om hogere tonnages te kunnen realiseren op een kleine werklengte. Deze nieuwe Hybrid heeft 110T perskracht op 1600mm werklengte. De machine is voorzien van een O-frame waardoor een stabiele constructie met minimale doorbuiging is gewaarborgd. Deze compacte en snelle machine is geschikt voor het zetten van kleine complexe dikkere plaatdelen. In vergelijking met de traditionele beschikbare hydraulische kantpersen geeft dit een behoorlijke toename van de perscapaciteit per beschikbare buiglengte, ideaal voor bedrijven met beperkte ruimte. Daarnaast hoeven kleinere dikkere plaatdelen niet meer op, in verhouding te lange kantpersen geproduceerd te worden. Dit draagt bij aan de efficiency en inzetbaarheid van het machinepark. De nieuwe Hybrid kantpers is ook in een Ergonomic versie leverbaar.

Demonstraties
Naast deze innovaties laat SafanDarley ook machines uit het standaard leveringsprogramma zien, zoals de E-Brake Ultra 50T 2050 met EC40 Smart besturing, de H-Brake Hybrid 110T 3100 met het E-Bend L Blue hoekmeetsysteem en de M-Shear 310-6 met return to sender functie.
Tevens worden er AutoPOL demonstraties gegeven. De software is ontwikkeld voor efficiënt gebruik met behulp van moderne touchscreenapparatuur, waardoor AutoPOL ook op de tablet eenvoudig te programmeren is. Dit maakt de buigsimulatiesoftware mede geschikt voor de nieuwste SafanDarley EC40 Smart besturing.

Industrie 4.0 toepassingen
Voor het eerst laat SafanDarley op de stand een industrie 4.0 toepassing zien. Alle kantpersen op de stand zijn gekoppeld aan een werkstation waar een veelheid aan informatie realtime op een dashboard te zien is. Door middel van deze informatie wordt het mogelijk om nog efficiënter met de machines te werken en biedt ook mogelijkheden voor externe partijen (bijv. MES- of ERP-systemen) om koppelingen met hun systeem te ontwikkelen.

SafanDarley, hal 7, stand B010

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV