SafanDarley toont Industrie 4.0 toepassingen op TechniShow

SafanDarley zal op TechniShow onder meer de E-Brake Mini Cell en de E-Brake Econic demonstreren. Voor het eerst laat de Lochemse fabrikant op de stand ook een industrie 4.0 toepassing zien.

Speciaal voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley de E-Brake Mini Cell ontwikkeld. Deze bestaat uit een E-Brake 35T met een werklengte van 1250mm, het nieuwste type Fanuc robot met een handlingsgewicht van 20 kg, een aanvoerstation voor vier productstapels, een aflegstation en een afvoergoot. De machine kenmerkt zich door zijn compactheid. De E-Brake Mini Cell zal op TechniShow worden getoond met de optionele automatische gereedschapwissel functie. Hierdoor is het mogelijk om snel te switchen tussen verschillende producten. Programma’s voor de E-Brake Mini Cell kunnen offline gemaakt worden met Robobend offline simulatiesoftware. Hiermee worden vooraf alle bewegingen nauwkeurig gesimuleerd en geprogrammeerd.

E-Brake Econic
De eind 2017 geïntroduceerde E-Brake Econic staat nu voor het eerst op een grote show.  Deze (inmiddels al weer vierde) generatie E-Brake is de opvolger van de huidige E-Brake serie tot 100T. De E-Brake Econic is leverbaar van 35T tot 100T met een werklengte van 1250 tot 3100 mm. De E-Brake Econic is uitgerust met EC10 besturing. De nieuwe besturingsconsole beschikt over een enkel beeldscherm met een splitscreen. Hierdoor is het mogelijk om twee applicaties te draaien op één scherm. Zo kan een papierloze werkomgeving worden gecreëerd.

Safandarley E-Brake_Econic_100T

De E-Brake Econic is leverbaar van 35T tot 100T met een werklengte van 1250 tot 3100 mm. Deze kantpers is uitgerust met EC10 besturing.

Tevens is mogelijk om de machine uit te breiden met een aantal opties, waaronder E-Bend S plaatdikte meting en diverse buighulpen. Optioneel is het CNC gestuurde achteraanslag systeem uit te breiden tot vijf assen.

Introductie Hybrid 110T-1600
Tijdens TechniShow introduceert SafanDarley een nieuw model hybride kantpers. Deze is speciaal ontwikkeld om hogere tonnages te kunnen realiseren op een kleine werklengte. Deze nieuwe Hybrid heeft 110T perskracht op 1600mm werklengte. De machine is voorzien van een O-frame waardoor een stabiele constructie met minimale doorbuiging is gewaarborgd. Deze compacte en snelle machine is geschikt voor het zetten van kleine complexe dikkere plaatdelen. In vergelijking met de traditionele beschikbare hydraulische kantpersen geeft dit een behoorlijke toename van de perscapaciteit per beschikbare buiglengte, ideaal voor bedrijven met beperkte ruimte. Daarnaast hoeven kleinere dikkere plaatdelen niet meer op, in verhouding te lange kantpersen geproduceerd te worden. Dit draagt bij aan de efficiency en inzetbaarheid van het machinepark. De nieuwe Hybrid kantpers is ook in een Ergonomic versie leverbaar.

Demonstraties
Naast deze innovaties laat SafanDarley ook machines uit het standaard leveringsprogramma zien, zoals de E-Brake Ultra 50T 2050 met EC40 Smart besturing, de H-Brake Hybrid 110T 3100 met het E-Bend L Blue hoekmeetsysteem en de M-Shear 310-6 met return to sender functie.
Tevens worden er AutoPOL demonstraties gegeven. De software is ontwikkeld voor efficiënt gebruik met behulp van moderne touchscreenapparatuur, waardoor AutoPOL ook op de tablet eenvoudig te programmeren is. Dit maakt de buigsimulatiesoftware mede geschikt voor de nieuwste SafanDarley EC40 Smart besturing.

Industrie 4.0 toepassingen
Voor het eerst laat SafanDarley op de stand een industrie 4.0 toepassing zien. Alle kantpersen op de stand zijn gekoppeld aan een werkstation waar een veelheid aan informatie realtime op een dashboard te zien is. Door middel van deze informatie wordt het mogelijk om nog efficiënter met de machines te werken en biedt ook mogelijkheden voor externe partijen (bijv. MES- of ERP-systemen) om koppelingen met hun systeem te ontwikkelen.

SafanDarley, hal 7, stand B010

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

SafanDarley presenteert compleet programma met oplossingen

22-10 De Nederlandse machinebouwer presenteert in Stuttgart een compleet programma met oplossingen op het gebied…

Plaatbewerking

SafanDarley en Dumaco ontwikkelen volautomatisch knipcentrum

18-10 Dumaco in Kampen telt 85 medewerkers en richt zich vooral op het bewerken van…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Bedrijf en Economie

Vlaanderen krijgt gloednieuw toptechnologisch centrum

12-07 Vlaamse ondernemingen kunnen er ontdekken hoe ze op een laagdrempelige manier optimaal kunnen investeren…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Werkplaatstechniek

Slimme MEWA-poetsdoeksysteem zit midden in Industrie 4.0

03-05 Hij ontlast bedrijven al tijdens de omschakelingsfase, aangezien het slimme MEWA-poetsdoeksysteem ervoor zorgt dat…

Plaatbewerking

‘Samenwerking met SafanDarley levert resultaat op’

21-04 De onderneming is gevestigd in twee fraaie hallen op een zichtlocatie langs de A50.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X