SafanDarley toont ‘lights-out’ productie

De E-volutie in plaatbewerking gaat steeds verder richting een automatisch en digitaal aangestuurde ‘lights-out’ fabriek. SafanDarley presenteert op de Euroblech de nieuwste innovaties op het gebied van plaatbewerking, waaronder het complete programma met geautomatiseerde oplossingen.

Naast de gerobotiseerde kantbanken range, toont SafanDarley de E-Brake C 200T met Tool Mate automatische en intelligente gereedschapswisselaar. Deze combinatie kan een grote tijdwinst bieden bij het produceren van kleine series.

Alle innovaties zijn ontwikkeld met het oog op de toekomst en dragen bij aan het verlagen van energieverbruik, een hogere productie en kostenbesparing. De inzet van geautomatiseerde oplossingen helpt ook bij het oplossen van personeelstekort.

Toekomstige productieomgeving

Tijdens de Euroblech laat SafanDarley de E-Brake Mini Cell en de R-Brake zien in een afgescheiden ruimte, de productie-omgeving van de toekomst. In deze productie-omgeving worden de E-Brake Mini Cell en de R-Brake van materiaal voorzien met behulp van de nieuwe Pallet Jack van Kumatech. Ook het afvoeren van pallets met producten zal door deze AGV gedaan worden. Het buigproces op de R-Brake en de Mini Cell is 100% geautomatiseerd. Hiermee toont SafanDarley de productie-omgeving van de toekomst.

Geautomatiseerde buigoplossingen

Bij de R-Brake zijn de kantbank en de robot in één systeem geïntegreerd. Eén van de grote voordelen van de R-Brake is de modulaire opbouw. De automatische gereedschap- en gripperwissel zijn gekoppeld aan de machine en worden samen met het product volledig offline geprogrammeerd middels SafanDarley RoboBend offline simulatie software. Bijzonder aan de R-Brake is dat de robot horizontaal verrijdbaar is langs een traverse van 6 meter aan de bovenzijde van de kantbank, waarbij de vloer voor de machine volledig vrij blijft voor aan-en afvoerstations. Dit zorgt voor een flinke ruimte besparing.

Voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley een E-Brake MiniCell in het assortiment. Deze is modulair opgebouwd en volledig naar klantwens te configureren. Op de EuroBlech wordt een zeer complete Mini Cell getoond, uitgerust met een afvoerband voor het krasvrij afvoeren van producten buiten de cel. De Mini Cell is voorzien van een pallet managing systeem wat zorgt draagt voor het automatisch aan- en afvoeren van pallets.

Voor de automatische productie van kleine complexe producten is er de modulair opgebouwde en volledig naar klantwens te configureren E-Brake MiniCell.

Voor de automatische productie van kleine complexe producten is er de modulair opgebouwde en volledig naar klantwens te configureren E-Brake MiniCell.

E-Brake C 200T Tool Mate

Naast de gerobotiseerde kantbanken range, toont SafanDarley de E-Brake C 200T met Tool Mate. De E-Brake C 200T is voorzien van een C-frame en uitgerust met een Tool Mate, een externe automatische en intelligente gereedschapswisselaar. Deze combinatie kan een grote tijdwinst bieden bij het produceren van kleine series.
De Tool Mate werkt intuïtief en behoeft geen uitgebreide training. De SafanDarley E-Control besturing zorgt voor het uitvoeren van het gereedschap wisselen. Vervolgens worden de gereedschappen precies op de juiste positie geplaatst. Door de intelligente software worden alleen de noodzakelijke wisselingen gedaan en worden gereedschappen uit de vorige gereedschap opstelling hergebruikt. Hiermee worden kortere omsteltijden behaald.

H-Brake Hybrid+ 230T

Ook wordt het nieuwste model in de hybrid range getoond, de H-Brake Hybrid+ 230T Ultra. De Hybrid+ serie is een uitbreiding van de bestaande Hybrid serie en biedt naast hogere tonnages ook andere voordelen. De kern is een geavanceerde dubbele hybride aandrijving met een hoge retoursnelheid, een hogere productiviteit en een laag energieverbruik. Hierdoor worden de kosten verlaagd. Een van de belangrijkste voordelen van dit systeem is de drastische vermindering van het energieverbruik.

Naast de genoemde innovaties laat SafanDarley ook machines uit het standaard leveringsprogramma zien, zoals de H-Brake Hybrid 110-1600 en de E-Brake 130T Ultra voorzien van een intelligente buighulp, de I-Mate.

SafanDarley
Hal 14, stand H14

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Plaatbewerking

Plaatwerkkennis met een druk op de knop

18-10 Om ervoor te zorgen dat buigen geen breken wordt, is veel knowhow nodig in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen