Samenwerking VLA en ISSO voor gezond binnenklimaat

0

De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) en het kennisinstituut bouw- en installatietechniek (ISSO) gaan intensief samenwerken om een gezond binnenklimaat in de gehele sector te waarborgen.

Dit is officieel vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst, die is ondertekend door Erik van Heuveln (voorzitter VLA) en Rob van Bergen (Directeur ISSO).

Waarborgen specialistische kennis
Het doel van de samenwerking is het bundelen van de ervaring en kennis om samen producten voor professionals te ontwikkelen, zodat zij zelf zorg kunnen dragen voor gezonde en duurzame gebouwen. De eerste stap is om de bestekdocumenten die VLA, een branchevereniging van FME, heeft ontwikkeld in samenwerking met platform Binnenklimaattechniek, digitaal beschikbaar te stellen in de ISSO Kennisbank. Deze bestekken worden gevalideerd door ISSO en gekoppeld aan relevante ISSO-publicaties, zodat de installateur eenvoudig alle kennis tot zijn beschikking krijgt. Hierna zullen beiden partijen – op basis van de bestekken – een erkenningsregeling opzetten voor installateurs om de vakbekwaamheid op het gebied van binnenklimaatinstallaties naar een hoger niveau te tillen.