Sandvik Coromant verbetert T200 en T300 tapgereedschappen

Sandvik Coromant breidt zijn programma gereedschappen voor tapbewerkingen in staal uit met de volgende generatie CoroTap T200 gespiraliseerde punttap en T300 gespiraliseerde spaangroeftap voor ISO P. Deze leveren een betere procesbetrouwbaarheid, een langere standtijd en lagere kosten per component op.

Als onderdeel van de upgrade hebben beide gereedschappen een nieuwe oppervlaktebehandeling gekregen.

Het CoroTap programma, onderdeel van Sandvik Coromant’s aanbod van volhardmetalen ronde gereedschappen, biedt materiaalspecifieke oplossingen voor het draadsnijden van uiteenlopende metalen. Met name de CoroTap T200 en T300 zijn geoptimaliseerd voor ISO P1 en P2 stalen werkstukmaterialen, waardoor ze geschikt zijn voor het bewerken van componenten in de automotive en algemene technische sectoren. Dit omvat krukassen, stuurfuseestukken en algemene technische componenten zoals behuizingen en flenzen. Beide gereedschappen zijn geschikt voor massaproductie.

Doorgaande en blinde gaten

De CoroTap T200 heeft een spiraalpunt, terwijl de T300 een tap is met spiraalvormige spaangroeven. Terwijl de spiraalpunt van de T200 geschikt is voor het bewerken van doorgaande gaten, waar spanen vooruit worden geduwd, is de T300 bedoeld voor blinde gaten, waar er geen uittredingsgat is en de spanen naar achteren afgevoerd moeten worden. Als onderdeel van de upgrade hebben beide gereedschappen een nieuwe oppervlaktebehandeling gekregen, evenals een verbeterde snijkantafronding voor een betere binnenafwerking van het bewerkte gat. Een verbeterde spaangroefvorm biedt ook betere algehele prestaties.

Minder gereedschapsbreuk

Als resultaat van deze upgrades zullen fabrikanten volgens de producent profiteren van een verbeterde procesbetrouwbaarheid met verhoogde bestendigheid tegen uitbrokkelen van de snijkant. Dit leidt tot minder gereedschapsbreuk en een verbeterde kwaliteit van de bewerkte schroefdraad. Bovendien zijn de snijsnelheden hoger dan die van voorgaande versies van het gereedschap en is er een algehele verlaging van de kosten per onderdeel.

Een ander verschil in vergelijking met de voorgaande versies van het CoroTap programma is dat de verbeterde CoroTap T200 en T300 kunnen profiteren van Sandvik Coromant’s Tailor Made webshop-assortiment. De Tailor Made-service voorziet de industrie met op maat gemaakte productiegereedschappen en geeft klanten de vrijheid hun eigen dimensies te specificeren, zonder dat men hoeft te betalen voor een speciaal gereedschap. De tappen kunnen worden aangepast om tegemoet te komen aan de vraag van meerdere industriesectoren en kunnen worden aangepast aan specifieke vereisten.

“Data van praktijkgevallen laat een significante verbetering voor de gereedschappen zien”, legt Lisa Belfrage uit, Global Product Manager bij Sandvik Coromant. “Een vergelijking van de nieuwe en bestaande T200 tap laat een 121% toename zien in de standtijd, met het potentieel om meer dan tweemaal zoveel draadgaten te bewerken met één enkel gereedschap. De productiviteit wordt ook verhoogd met de opgewaardeerde T200 — met snijsnelheden die zijn toegenomen van 18 meter per minuut (m/min) tot 24 m/min bij het bewerken van P2 staal.

“De nieuwe generatie van de T300 kent een significante toename in de standtijd vergeleken met de voorgaande versie”, voegt Belfrage daar aan toe. “Wanneer deze wordt vergeleken met een concurrerend gereedschap op de markt, laat de opgewaardeerde CoroTap T300 een 57% toename zien van de standtijd en hogere snijsnelheden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Grootste kotterbaar ter wereld

13-02 Het gigantische draaibankgereedschap wordt gebruikt voor het produceren van nauwkeurige metalen componenten voor een…

Verspanen

Sandvik ondersteunt circulariteit met recyclinginitiatief

13-12 Sandvik Coromant heeft het recyclen van volhardmetaal al enkele decennia gestimuleerd. Sandvik kocht in…

Personeel en Opleiding

Technologiegestuurde duurzaamheid trekt jong talent aan

12-07 KPMG’s onderzoek biedt een grimmig inzicht in de talentmarkt. Volgens het onderzoek, is het…

Verspanen

Heavy-duty volhardmetalen vingerfrezen

29-03 Deze nieuwe generatie hardmetaalsoorten zijn voorzien van de Zertivo 2.0 coating, welke hoge productiviteit…

Verspanen

Live demo’s Sandvik Coromant bij Okuma op Machineering

20-03 Okuma zal op Machineering zijn Multus U3000 multitasking-machine presenteren. Als onderdeel van de showcase…

Verspanen

Complexe kenmerken draaien met één gereedschap

08-03 In de afgelopen jaren is er sprake van een enorme ontwikkeling op het gebied…

Verspanen

Sandvik werkt aan ISO-standaarden voor gedigitaliseerde industrie

05-12 Het is een relevant moment om digitale standaarden te overwegen. Volgens MarketsAndMarkets werd de…

Verspanen

Efficiënt verspanen is sturen op data

30-11 Met behulp van data uit het productieproces wordt het mogelijk om beslissingen op basis…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?