Sandvik Coromant verbetert T200 en T300 tapgereedschappen

Sandvik Coromant breidt zijn programma gereedschappen voor tapbewerkingen in staal uit met de volgende generatie CoroTap T200 gespiraliseerde punttap en T300 gespiraliseerde spaangroeftap voor ISO P. Deze leveren een betere procesbetrouwbaarheid, een langere standtijd en lagere kosten per component op.

Als onderdeel van de upgrade hebben beide gereedschappen een nieuwe oppervlaktebehandeling gekregen.

Het CoroTap programma, onderdeel van Sandvik Coromant’s aanbod van volhardmetalen ronde gereedschappen, biedt materiaalspecifieke oplossingen voor het draadsnijden van uiteenlopende metalen. Met name de CoroTap T200 en T300 zijn geoptimaliseerd voor ISO P1 en P2 stalen werkstukmaterialen, waardoor ze geschikt zijn voor het bewerken van componenten in de automotive en algemene technische sectoren. Dit omvat krukassen, stuurfuseestukken en algemene technische componenten zoals behuizingen en flenzen. Beide gereedschappen zijn geschikt voor massaproductie.

Doorgaande en blinde gaten

De CoroTap T200 heeft een spiraalpunt, terwijl de T300 een tap is met spiraalvormige spaangroeven. Terwijl de spiraalpunt van de T200 geschikt is voor het bewerken van doorgaande gaten, waar spanen vooruit worden geduwd, is de T300 bedoeld voor blinde gaten, waar er geen uittredingsgat is en de spanen naar achteren afgevoerd moeten worden. Als onderdeel van de upgrade hebben beide gereedschappen een nieuwe oppervlaktebehandeling gekregen, evenals een verbeterde snijkantafronding voor een betere binnenafwerking van het bewerkte gat. Een verbeterde spaangroefvorm biedt ook betere algehele prestaties.

Minder gereedschapsbreuk

Als resultaat van deze upgrades zullen fabrikanten volgens de producent profiteren van een verbeterde procesbetrouwbaarheid met verhoogde bestendigheid tegen uitbrokkelen van de snijkant. Dit leidt tot minder gereedschapsbreuk en een verbeterde kwaliteit van de bewerkte schroefdraad. Bovendien zijn de snijsnelheden hoger dan die van voorgaande versies van het gereedschap en is er een algehele verlaging van de kosten per onderdeel.

Een ander verschil in vergelijking met de voorgaande versies van het CoroTap programma is dat de verbeterde CoroTap T200 en T300 kunnen profiteren van Sandvik Coromant’s Tailor Made webshop-assortiment. De Tailor Made-service voorziet de industrie met op maat gemaakte productiegereedschappen en geeft klanten de vrijheid hun eigen dimensies te specificeren, zonder dat men hoeft te betalen voor een speciaal gereedschap. De tappen kunnen worden aangepast om tegemoet te komen aan de vraag van meerdere industriesectoren en kunnen worden aangepast aan specifieke vereisten.

“Data van praktijkgevallen laat een significante verbetering voor de gereedschappen zien”, legt Lisa Belfrage uit, Global Product Manager bij Sandvik Coromant. “Een vergelijking van de nieuwe en bestaande T200 tap laat een 121% toename zien in de standtijd, met het potentieel om meer dan tweemaal zoveel draadgaten te bewerken met één enkel gereedschap. De productiviteit wordt ook verhoogd met de opgewaardeerde T200 — met snijsnelheden die zijn toegenomen van 18 meter per minuut (m/min) tot 24 m/min bij het bewerken van P2 staal.

“De nieuwe generatie van de T300 kent een significante toename in de standtijd vergeleken met de voorgaande versie”, voegt Belfrage daar aan toe. “Wanneer deze wordt vergeleken met een concurrerend gereedschap op de markt, laat de opgewaardeerde CoroTap T300 een 57% toename zien van de standtijd en hogere snijsnelheden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Gereedschappen online op maat maken helpt fabrikanten bij diversificatie-uitdagingen

17-03 Maatwerkproductie — het proces van het ontwerpen, berekenen en produceren van goederen op basis…

Verspanen

Kies digitaal, kies de juiste boor

21-12 Hoe kunnen fabrikanten winstgevend en volgens hun eigen voorwaarden digitaliseren? James Thorpe, wereldwijde productmanager…

Automatisering

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 kondigen samenwerking aan

30-11 Sandvik Coromant heeft een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd met Autodesk. De aankondiging markeert een langdurige…

Verspanen

Beter werken met aluminium

14-07 De automotive industrie heeft te maken met een gewichtsdilemma. In 2017 bijvoorbeeld, wogen lichte…

Featured

Silent turning digitaal verbonden op een Doosan Puma-draaibank

28-02 Dormac CNC Solutions rust in nauwe samenwerking met Sandvik Coromant een Doosan draaibank Puma…

Verspanen

Wisselplaatboor voor 7xD gatdiepte

18-12 De CoroDrill DS20 van Sandvik Coromant is een boorconcept met wisselplaten dat gatdiepten tot…

Verspanen

Meer productiviteit met aangedreven gereedschapshouders

28-11 Sandvik Coromant introduceert een speciale gereedschapsoplossing om de bezettingsgraad van draaibanken en multi-task bewerkingsmachines…

Verspanen

Boren voor aerospacematerialen

18-11 Sandvik Coromant heeft twee nieuwe volhardmetalen boren ontworpen voor het verbeteren van de duurzaamheid…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X