Schunk opent applicatiecentrum CoLab

In het CoLab, het nieuwe applicatiecentrum op de Schunk-locatie in Brackenheim-Hausen (Duitsland), kunnen klanten hun automatiseringsoplossingen nu realistisch testen op een oppervlakte van 800 vierkante meter en deze laten valideren door experts.

In het CoLab applicatiecentrum zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar voor het vinden van specifieke automatiseringsoplossingen.

De mogelijkheden voor automatisering zijn divers en nieuwe technologieën breiden het spectrum voortdurend uit. Onzekerheden creëren vaak hindernissen die gebruikers ervan weerhouden geautomatiseerde processen te implementeren, ook al is er een groot  potentieel.

Is de geplande cobottoepassing haalbaar? Kan ik mijn werkstuk optimaal hanteren met de gekozen grijperoplossing? Is de gewenste cyclustijd bereikt? Om meer gerichte antwoorden op deze vragen te kunnen geven, breidt Schunk zijn dienstenaanbod uit met een nieuw applicatiecentrum.

Passende oplossingen

Het CoLab biedt klanten de ruimte om samen met de engineers van Schunk een oplossing voor hun applicatie te bespreken en te ontwikkelen. Het applicatiecentrum is opgedeeld in kleinere cellen voor lichtgewicht ontwerpen, industriële robots en testopstellingen.

Er zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar om een passende oplossing te vinden voor de specifieke vraagstellingen. “We ondersteunen onze klanten in het CoLab en stellen ons brede productportfolio beschikbaar om snel en gemakkelijk een geschikte oplossing voor elke toepassing te ontwikkelen. Tijdens onze validatie hebben we de mogelijkheid om eventuele speciale vereisten in overweging te nemen en een bevredigend antwoord op alle vragen te geven“, aldus Fabian Ballier, teamleider CoLab.

Robots van andere fabrikanten

De focus ligt in de eerste plaats op toepassingsgebieden met betrekking tot de nieuwe Schunk-technologieën. Teamleider Ballier en zijn collega’s ondersteunen bijvoorbeeld bij het gebruik van de nieuwe Adheso-grijpers en bieden een testomgeving voor het gebruik van magnetische grijpers. De toepassingen hebben veelal betrekking op lichtgewicht robots, maar ook conventionele industriële robots van andere fabrikanten kunnen worden geïmplementeerd.

“Het CoLab biedt ons de mogelijkheid om samen met onze klanten nieuwe toepassingsgebieden te ontwikkelen en ervaring op te doen in het gebruik van nieuwe technologieën. Gebruikers kunnen zichzelf vooraf overtuigen van de oplossing en deze uitproberen ”, benadrukt Ballier. Naast persoonlijke bezoeken zijn ook digitale meetings of webinars mogelijk.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe 5-assige klem voor efficiënte bewerking

25-03 Schunk benadrukt ook de neertrekbek, waarmee de Kontec KSX-C2 uitstekende resultaten op het gebied…

Verspanen

Spanklauwen vervangen zonder gereedschap

17-02 Het systeem kan worden gebruikt, ongeacht of de spil horizontaal of verticaal is geplaatst.…

Verspanen

Afgedichte 2+2 klauwplaat met lange compensatieslag

20-01 Om aan de toenemende eisen van de markt te voldoen, heeft Schunk de onderhoudsarme…

Automatisering

Schunk lanceert Plug & Work grijpersystemen voor Doosan en Techman cobots

05-01 Na de lancering van het Plug & Work-portfolio voor Universal Robots, breidt Schunk het…

Automatisering

Praktische handvatten voor automatisering en opspanning

23-11 ‘Hoe kan ik mijn freesmachine effectiever inzetten?’ is de titel van een gezamenlijk webinar…

Verspanen

Platte draaieenheid met elektrische rem

02-11 Plat, nauwkeurig en compact: de universeel toepasbare, mechatronische draaieenheid Schunk ERT maakt zowel flexibele…

Verspanen

Intelligente gereedschapshouder Schunk volgt bewerkingsproces op de voet

13-08 Schunk start vanaf september met de levering van de intelligente hydraulische expansiegereedschapshouder iTENDO. Hiermee…

Verspanen

Webinar: handmatig bediende klemsystemen van Schunk

29-06 De handmatig bediende klemsystemen van Schunk (systeem Gressel) zijn geschikt voor het klemmen van…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X