Schunk opent applicatiecentrum CoLab

In het CoLab, het nieuwe applicatiecentrum op de Schunk-locatie in Brackenheim-Hausen (Duitsland), kunnen klanten hun automatiseringsoplossingen nu realistisch testen op een oppervlakte van 800 vierkante meter en deze laten valideren door experts.

In het CoLab applicatiecentrum zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar voor het vinden van specifieke automatiseringsoplossingen.

De mogelijkheden voor automatisering zijn divers en nieuwe technologieën breiden het spectrum voortdurend uit. Onzekerheden creëren vaak hindernissen die gebruikers ervan weerhouden geautomatiseerde processen te implementeren, ook al is er een groot  potentieel.

Is de geplande cobottoepassing haalbaar? Kan ik mijn werkstuk optimaal hanteren met de gekozen grijperoplossing? Is de gewenste cyclustijd bereikt? Om meer gerichte antwoorden op deze vragen te kunnen geven, breidt Schunk zijn dienstenaanbod uit met een nieuw applicatiecentrum.

Passende oplossingen

Het CoLab biedt klanten de ruimte om samen met de engineers van Schunk een oplossing voor hun applicatie te bespreken en te ontwikkelen. Het applicatiecentrum is opgedeeld in kleinere cellen voor lichtgewicht ontwerpen, industriële robots en testopstellingen.

Er zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar om een passende oplossing te vinden voor de specifieke vraagstellingen. “We ondersteunen onze klanten in het CoLab en stellen ons brede productportfolio beschikbaar om snel en gemakkelijk een geschikte oplossing voor elke toepassing te ontwikkelen. Tijdens onze validatie hebben we de mogelijkheid om eventuele speciale vereisten in overweging te nemen en een bevredigend antwoord op alle vragen te geven“, aldus Fabian Ballier, teamleider CoLab.

Robots van andere fabrikanten

De focus ligt in de eerste plaats op toepassingsgebieden met betrekking tot de nieuwe Schunk-technologieën. Teamleider Ballier en zijn collega’s ondersteunen bijvoorbeeld bij het gebruik van de nieuwe Adheso-grijpers en bieden een testomgeving voor het gebruik van magnetische grijpers. De toepassingen hebben veelal betrekking op lichtgewicht robots, maar ook conventionele industriële robots van andere fabrikanten kunnen worden geïmplementeerd.

“Het CoLab biedt ons de mogelijkheid om samen met onze klanten nieuwe toepassingsgebieden te ontwikkelen en ervaring op te doen in het gebruik van nieuwe technologieën. Gebruikers kunnen zichzelf vooraf overtuigen van de oplossing en deze uitproberen ”, benadrukt Ballier. Naast persoonlijke bezoeken zijn ook digitale meetings of webinars mogelijk.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Grijpvingers wisselen met druk op de knop

07-07 Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een…

Oppervlaktetechniek

Schunk en 3M partners in geautomatiseerd slijpen

26-05 Slijpen, ontbramen, polijsten ─ als het gaat om uitdagende taken zoals het verwijderen van…

Automatisering

Slimme Schunk-grijper wint Red Dot

24-05 Als starterspakket komt de plug & work-compatibele EGH module van Schunk al voorgemonteerd bij…

Verspanen

Hoger rendement dankzij automatisch ontbramen

05-05 Om zuivere eindproducten te verkrijgen, moeten scherpe randen, oneffenheden of uitsteeksels betrouwbaar worden verwijderd…

Verspanen

Nauwkeurige klem voor kleine onderdelen met hoge klemkracht

28-04 Snelheid is de sleutel tot succes – vooral als het gaat om de handling…

Verspanen

Nieuwe 5-assige klem voor efficiënte bewerking

25-03 Schunk benadrukt ook de neertrekbek, waarmee de Kontec KSX-C2 uitstekende resultaten op het gebied…

Verspanen

Spanklauwen vervangen zonder gereedschap

17-02 Het systeem kan worden gebruikt, ongeacht of de spil horizontaal of verticaal is geplaatst.…

Verspanen

Afgedichte 2+2 klauwplaat met lange compensatieslag

20-01 Om aan de toenemende eisen van de markt te voldoen, heeft Schunk de onderhoudsarme…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X