Seco Machine Monitoring maximaliseert productie-efficiëntie

Fabrikanten moeten de oorzaken van onproductieve tijd meten en kwantificeren, zodat ze hun efficiëntie kunnen optimaliseren. Seco Machine Monitoring biedt hen de gegevensgestuurde kennis die ze nodig hebben om niet alleen de productie-efficiëntie te beheren, maar ook het uitvoervolume en de productkwaliteit te verhogen.

Kleurgecodeerde statistieken op realtime dashboards geven fabrikanten de inzichten die ze nodig hebben om de efficiëntie te verbeteren.

De Seco Machine Monitoring-oplossingen worden in real-time en op afstand uitgevoerd en nemen continu monsters van productiegegevens om een volledig beeld te krijgen van wat er gebeurt op de werkvloer van een fabrikant en daarbuiten. Deze inzichten bouwen een diepgaand profiel op van de dagelijkse activiteiten en activeren waarschuwingen voor onsite respons of externe melding van productiekritieke gegevens.

Elimineer bottlenecks en verhoog OEE

Gedetailleerde inzichten in machinale bewerkingen in alle bewaakte en onbeheerde diensten maken het voor fabrikanten eenvoudig om de algehele effectiviteit van apparatuur (OEE) te volgen en continu verbeteringen aan te brengen in de bedrijfsvoering voor betere planning, schema’s en communicatie. Over het algemeen onthullen dergelijke gegevensgestuurde inzichten de werkelijke oorzaken van productieproblemen die de optimalisatie van de workflow belemmeren.

Kostenefficiënte gegevensverzameling

Beperkte toegang tot real-time productiegegevens vertraagt de reactie van een fabrikant op individuele toepassingen, machines, cellen en de totale productieworkflow. Met lage instapkosten biedt Seco Machine Monitoring verbeterde communicatie van de werkvloer naar het hogere management op basis van gegevensgestuurde slimme productie.

Kleurgecodeerde statistieken op realtime dashboards geven fabrikanten de inzichten die ze nodig hebben om de efficiëntie te verbeteren. Werknemers kunnen ook eenvoudig hun inzichten en observaties toevoegen, de uitvaltijd van machines categoriseren en helpen bij het contextualiseren van problemen. Deze serviceoplossingen zijn het resultaat van partnerschappen met een netwerk van softwareleveranciers en technologiepartners zoals Machine Metrics.

Oplossingen uit de praktijk

In plaats van klanten oplossingen voor het verzamelen van gegevens te bieden die alleen informatie uit productieprocessen verzamelen, biedt Seco een robuust oplossingenportfolio. Voor elke uitdaging die de effectiviteit van de productie beperkt, maakt Seco gebruik van een continue stroom van niet-gedupliceerde inzichten die zijn verkregen via tientallen jaren aan productie-expertise om oplossingen te creëren in samenwerking met klanten.

Hoewel gegevens en analyses waardevol zijn voor fabrikanten, zijn deze gereedschappen nog belangrijker in de context van een breder scala aan ondersteuningsopties van Seco die alles aanpakken, van technische training voor werknemers tot optimalisatie van het gebruik van gereedschappen. Deze focus op het grotere plaatje – door een partnerschap met de klant voor continue verbetering – bevordert samenwerking en een volledig inzicht in de machinecapaciteit.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen