Sheet Metal Event in najaar

0

Gedigitaliseerd buigen of barsten. Dat is het thema van het Sheet Metal Event dat op 3 oktober wordt georganiseerd bij Mikrocentrum in Veldhoven. Doel van dit evenement is de positie van de plaatindustrie te verstevigen.

Door de hoge loonkosten in ons land, worden creativiteit en flexibiliteit een noodzaak om concurrerend te zijn en te blijven. Dit leidt tot een constante drang naar automatisering en efficiency. Door de toenemende vraag naar kleinere series en hogere complexiteit van bewerkingen, heeft de automatisering binnen de metaalbewerkingsindustrie een vlucht genomen. De trend van afnemende seriegroottes is onomkeerbaar.

De volgende thema’s komen dan ook aan de orde tijdens het Sheet Metal Event: Digitalisering is the-way-forward; wat is de beste weg van automatiseren, wel of geen robots? Welke reken- en verdienmodellen horen daarbij? Skills for future jobs; Hoe zien de banen van de toekomst eruit, welke skills/competenties heeft men nodig (opleidingen!)? Hoe ziet het profiel van de medewerker er over 5 jaar uit? Lean manufacturing, kostprijs/product als leidende factor. Selectie- en afnametraject van een investering; Verhoogde efficiëntie met workflow management.