Showdagen Automated Solutions bij SafanDarley

SafanDarley presenteert tijdens de Showdagen Automated Solutions in Lochem de nieuwe E-Brake C 200T Ultra met Tool Mate. Dit is een 100% elektrisch aangedreven kantbank voorzien van een externe automatische gereedschapswisselaar.

Het hoofdpodium op de SafanDarley Showdagen Automated Solutions is voor de nieuwe E-Brake C 200T Ultra met Tool Mate. Daarnaast worden de schijnwerpers ook gericht op de R-Brake 130T (kantbank en robot in één systeem geïntegreerd) en de E-Brake 35T Mini Cell voor de automatische productie van kleine complexe producten.

Naast de nieuwe Tool Mate wordt het complete aanbod geautomatiseerde oplossingen getoond. De R-Brake 130T en de E-Brake Mini Cell staan in uitgebreide uitvoering klaar om te laten zien hoe productieprocessen zo efficiënt mogelijk ingericht kunnen worden.

Introductie E-Brake C 200T Ultra met Tool Mate

Naast de reeds bestaande gerobotiseerde kantbanken range, introduceert SafanDarley tijdens de showdagen de E-Brake C 200T met Tool Mate. Deze combinatie van een kantbank met een externe automatische en intelligente gereedschapswisselaar biedt een grote tijdwinst bij het produceren van kleine series.

De Tool Mate werkt intuïtief en behoeft geen uitgebreide training. De SafanDarley E-Control besturing zorgt voor het uitvoeren van het gereedschap wisselen. De juiste gereedschapsinstelling wordt met offline software direct op de machine ingeladen en gebruikt. De nauwkeurige wisselaar zorgt dat de gereedschappen precies op de juiste positie worden geplaatst.

Door de intelligente software worden alleen de noodzakelijke wisselingen gedaan en worden gereedschappen uit de vorige gereedschap opstelling hergebruikt. Hiermee worden aanzienlijk kortere omsteltijden behaald. Het gereedschap opslagmagazijn heeft een capaciteit van 32, 52 of 60 meter, wat een enorme ruimte geeft voor de gereedschappen.

R-Brake 130T

Tijdens de showdagen wordt ook de R-Brake gedemonstreerd. Hierbij zijn de kantbank en de robot in één systeem geïntegreerd. Eén van de grote voordelen van de R-Brake is de modulaire opbouw. De automatische gereedschap- en gripperwissel zijn gekoppeld aan de machine en worden samen met het product volledig offline geprogrammeerd middels SafanDarley RoboBend offline simulatiesoftware.

Uniek aan de R-Brake is dat de robot horizontaal verrijdbaar is langs een traverse van 6 meter aan de bovenzijde van de kantbank, waarbij de vloer voor de machine volledig vrij blijft voor aan- en afvoerstations, dit zorgt voor een flinke ruimtebesparing. Tevens geeft dit de flexibiliteit om op elk gewenst moment te schakelen naar manueel buigen.

E-Brake 35T Mini Cell

Speciaal voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley een E-Brake Mini Cell in het assortiment, een E-Brake 35T uitgerust met het nieuwste type Fanuc robot. De Mini Cell is modulair opgebouwd en naar wens aan te passen met alle standaard opties, ook op een later moment. Hiermee is de E-Brake Mini Cell volledig naar klantwens te configureren.

Tijdens de showdagen toont SafanDarley een zeer complete Mini Cell, uitgerust met een afvoerband voor het krasvrij afvoeren van producten buiten de cel. Tevens is de Mini Cell voorzien van een pallet managing systeem. Dit zorgt voor het automatisch aanvoeren van een lege pallet voor het opstapelen van producten. Zodra de pallet vol is wordt deze automatisch buiten de cel getransporteerd en wordt een nieuwe pallet ingevoerd.

Meet & Greet

Met de Showdagen Automated Solutions kiest SafanDarley voor een persoonlijke aanpak. Door een tijdslot te reserveren ontvangen bezoekers één-op-één demonstraties op een zelf gekozen moment in week 11 of in week 13.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

Plaatbewerking

Automatiseren in eigen tempo

19-04 Dit modulaire aspect was goed te zien bij alle drie automatiseringsoplossingen die centraal stonden…

Plaatbewerking

Bij SafanDarley staat veel op stapel

15-03 Hij geeft als CEO sinds eind 2020 leiding aan SafanDarley. Dekker is bekend met…

Plaatbewerking

SafanDarley introduceert automatische gereedschapswisselaar Tool Mate

10-02 Met de uitbreiding van de Tool Mate biedt SafanDarley een divers en compleet aanbod…

Plaatbewerking

Nieuwe 300 tons E-Brake sluit aan bij duurzame filosofie TEMA Process

05-01 Zijn bedrijf maakt machines voor de productie van grondstoffen voor de food, chemie, mineralen…

Plaatbewerking

SafanDarley presenteert compleet programma met oplossingen

22-10 De Nederlandse machinebouwer presenteert in Stuttgart een compleet programma met oplossingen op het gebied…

Plaatbewerking

SafanDarley en Dumaco ontwikkelen volautomatisch knipcentrum

18-10 Dumaco in Kampen telt 85 medewerkers en richt zich vooral op het bewerken van…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X