Simple-CAM, nieuw CNC programmeersysteem

Het CNC Instructie Buro introduceert het nieuwe Simple-CAM pakket voor CNC-draaien en CNC-frezen. Met deze software voor zowel draaien als frezen werkt het CNC programmeren vele malen sneller dan een dialoog besturing.

Omdat het gebruik van Simple-CAM de benodigde inzichten voor het CNC programmeren duidelijk laat zien, is deze software ook geschikt voor nieuw op te leiden personeel op MBO niveau 3-4. Veelal zijn de aangeboden CAM pakketten hiervoor te uitgebreid en te duur voor starters of het opleidingsbudget.

In dit pakket importeert men direct de tekening in DXF formaat of stelt de bewerkingen zelf samen met grondvormen (cirkel, vierkant etc.) of met functies uit de CAD module. Daarna verschijnt een Simple-CAM ‘easy’ advies, om een bewerking te programmeren, door een automatisch gereedschapsvoorstel, keuze van de snijgegevens en de voor- en nabewerkingsvolgorde. Dit werkt dus in analogie met ‘Feature built in’ CAD-functies en betekent dat je bijvoorbeeld kiest om draad te frezen (eindbewerking) en de voor- en na- bewerkingen kunt aanvinken (centeren, boren, afbramen, draadfrezen of ingeval bij voor- nadraaien, kanten breken enz.). Hierna is alles automatisch al geprogrammeerd.

Het gehele bewerkingsplan is overzichtelijk en praktisch. De uiteindelijke bewerkingen kunnen zelf aan- of uit- worden gevinkt en op details gemakkelijk worden aangepast, naar de eigen inzichten van de CNC draaier of CNC frezer. Hierna is een toollijst te genereren waarin de snijgegevens nog kunnen worden aangepast, voor directe verwerking in het al gemaakte CNC programma. Ook een setup document wordt automatisch gegenereerd. Simple-CAM kent bovendien het 3D simulatie algoritme van Moduleworks, wervelfrezen- (trochoïdaal of waveform) en restmateriaal frezen.

De postprocessorslag is snel en de machineconfiguratie eenvoudig. Uniek is de broncode, waarmee je de postprocesoren zelf kunt aanpassen of geheel nieuwe aanmaken (met behulp van templates). Het resultaat is een compleet CNC programma voor onder andere een Fanuc-, Heidenhain-, Siemens 840D- of Haas besturing op verticale freesmachines, of de betreffende draaibanken van Doosan, Haas, Mazak, Mori-Seiki inclusief C-as en andere te configureren machinepostprocessor. De levering door het CNC Instructie Buro omvat een volledig Nederlandstalige versie met permanente licentie, quick startup bijlage en voorbeelden met CNC draai- en frees-werkstukken uit de eigen scholingspraktijk.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Sneak-preview van digitale industrie

13-10 Het internationale en Nederlandse bedrijfsleven staat aan de vooravond van grote omwentelingen, zowel op…

MetavakNieuws

Drie-assige Doosan SVM 4100 maakt debuut op METAVAK

01-10 De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte bewerkingen en biedt een hoge productiviteit…

Verspanen

Humacs Krabbendam verduurzaamt

29-09 Het bedrijf is een aantal jaren geleden opgericht door Wim Hudepohl en Han Krabbendam.…

Verspanen

Mazak zet automatisering in spotlight op EMO

22-09 De Mazak-stand op EMO 2021 zal zich richten op technologie die bewerkingsmachine sneller, productiever,…

Verspanen

Zes brillen ondersteunen Hetraco in overtreffende trap

20-09 Hetraco in Apeldoorn is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig bevestigingsmateriaal met gerolde schroefdraad.…

Verspanen

Dormac introduceert nieuwe Lynx 2600Y CNC draaibank

07-09 De nieuwe Lynx met Y-as (ook leverbaar als SY model met naast een Y-as…

Automatisering

Fanuc lanceert nieuwe Roboshot spuitgietmachine

01-09 De Roboshot Alpha-SiB is uitgerust met de nieuwe krachtige Fanuc Panel iH Pro gebruikersinterface,…

Automatisering

Plug & Work-portfolio Schunk nu ook voor Omron en Fanuc cobots

18-08 Dit betekent dat een breed scala aan automatiseringsscenario’s in de kortst mogelijke tijd kan…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X