Simulatiemodel PKM helpt bij sturen op liquiditeit

0

PKM, adviseurs voor metaal- en technische bedrijven, heeft een analysemodel uitgewerkt dat MKB-metaalondernemingen helpt sterk te sturen op liquiditeiten.

Geen enkel bedrijf, en zeker geen MKB metaalonderneming, kan op middellange en lange termijn zonder een winstgevende exploitatie. Maar het zijn uiteindelijk de liquiditeiten die bepalen of alle plannen gerealiseerd kunnen worden. Ook zijn het de liquiditeiten die uiteindelijk bepalend zijn voor de vraag wanneer men niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Er is dus alle om sterk op deze liquiditeiten te sturen, zeker in de huidige coronacrisis.

PKM kan daarbij goed helpen. Op basis van jarenlange ervaring in de metaalbranche is voor dit doel de MKB Metaal Netto Kasstroom Analyse uitgewerkt. Het is een analysemethode op basis van een Excel simulatiemodel.

Wilt u op het gebied van uw liquiditeitsmanagement daarvan gebruik maken? Neem dan contact met PKM op: per e-mail: info@pkm.nl, of telefonisch: 030-6053336.

Handige checklist voor de 5 C’s

Ook is het in deze tijd van crisis van groot belang om te blijven sturen op de 5 C’s: Cash, Costs, Customers, Creativiteit en Communicatie. PKM heeft voor ondernemers een handige checklist samengesteld om hen te helpen met de vijf belangrijkste aandachtsvelden van hun operationele cockpit.

Deze checklist is hier te downloaden

PKM heeft als doel het MKB-metaal bij de bedrijfsvoering praktisch te ondersteunen. Daarbij wordt branchekennis gedeeld en overgedragen. In voorkomende gevallen worden speciaal voor het betreffende onderwerp ontwikkelde hulpmiddelen ter beschikking gesteld.