Slanke hydraulische gereedschapshouder met cool-flow

0

De slanke hydraulische gereedschapshouder Tendo Slim 4ax, die Schunk ruim drie jaar geleden introduceerde, is nu ook verkrijgbaar met cool-flow technologie. Dit maakt effectieve koeling door de gereedschapsopname mogelijk.

Bij de Tendo Slim 4ax zijn de precisieopname en de buitengeometrie gelijk aan de warmtekrimphouders conform DIN 69882-8. De variant met cool-flow technologie belooft vooral voordelen bij het bewerken van staal en aluminium. Maar ook bij kunststof biedt de Tendo Slim 4ax cool-flow technologie voordelen. De koelmiddel-of persluchtstraal is altijd optimaal aangepast aan het snijproces, ongeacht de ongeklemde lengte. In tegenstelling tot warmtekrimphouders, kaatst de straal bij lange uitspanning niet aan de gereedschapsschacht terug, maar bereikt deze de volledige lengte langs de gereedschapsmantel tot aan de snijkant. Dit komt de koeling van het snijvlak ten goede, spanen worden beter verwijderd en het totale proces wordt efficiënter. Pilottoepassingen laten zien dat de trillingsdempende montage met cool-flow-technologie vooral loont bij het voorfrezen, semi nafrezen en nafrezen, wat resulteert in uitstekende oppervlaktekwaliteiten. Bovendien worden de nabewerkingen gereduceerd en de dalen de gereedschapskosten.

Plug & Work

In tegenstelling tot warmtekrimphouders kan de Tendo Slim 4ax naadloos worden geïntegreerd in het hydraulische gereedschapsprogramma van Schunk.  Zelfs krappe vorm- en positietoleranties kunnen nauwkeurig in acht worden genomen. Net als alle  Tendo hydraulische gereedschapshouders overtuigt de Slim 4ax ook met de perfecte demping van trillingen en het verwisselen van gereedschap in slechts enkele seconden met behulp van een inbussleutel. Investeringen in dure randapparatuur zijn niet nodig. De slanke opstelling met cool-flowtechnologie is verkrijgbaar in de lengtes 90 mm en 120 mm voor de interface HSK-A63 met een diameter van ø 6 mm tot ø 32 mm en voor SK 40 met een diameter van ø 6 mm tot ø 32 mm. Verdere interfaces zoals de BT 40 en lengtevarianten met 160 mm worden gepland.