Slim beheer kantpersgereedschap

0

Blechexpo-bezoekers kunnen op de stand van kantgereedschappenproducent Wila meer te weten komen over het Smart Tooling Concept.

Met de Smart Tooling App (Android en iOS) voor het beheer van kantpersgereedschap kunnen Wila klanten de voordelen ervaren van digitalisering en data connectiviteit: altijd direct toegang tot gereedschapsdata, grote tijdsbesparingen, foutloze invoer van gereedschapsdata en vereenvoudigd gereedschapsbeheer.

Alle New Standard Premium gereedschappen hebben een unieke DM code. Met de Smart Tooling app kan je alle gereedschappen in één keer scannen door de DM code op de verpakking te scannen of door de gereedschappen één voor één te scannen. Nadat de DM code is gescand, is er direct toegang tot de specificaties van het betreffende gereedschap en de juiste tool files voor de kantpersbesturing. Deel deze tool files met je eigen cloud en voeg de tool files toe aan je kantpersbesturing.

Het Smart Tooling concept bevat veel meer dan alleen de Smart Tooling app. Een Bluetooth module zal worden geïntegreerd in het TIPS klemsysteem. Met dit specifieke TIPS klemsysteem kan je eigen TIPS systeem worden toegevoegd aan de Smart Tooling app via de Bluetooth module om direct de tool data te integreren in de kantpersbesturing. De tool data kan met behulp van de app worden gesynchroniseerd met de kantpersbesturing via de Bluetooth connectie in het klemsysteem. Het Wila Smart Tooling concept maakt gebruik van een stapsgewijze aanpak vanaf gereedschapsbeheer tot aan Industrie 4.0. standaarden.

Wila, hal 1, stand 1405