Snel en foutloos meten

Hoffmann Group neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Precisiebeurs. Het accent zal liggen op meettechniek.

Specialist meettechniek Job van Dijk: “Met Hoffmann Group Connected Tools (HCT) kan veel sneller, gebruikersvriendelijker en minder foutgevoelig worden gemeten.

Op het gebied van meettechniek heeft Hoffmann Group alles onder één dak. De ervaren meettechniekexperts begrijpen de wensen van klanten en adviseren uitgebreid bij het realiseren van hun projecten. Het uitgebreide portfolio van meetapparaten en testers omvat alle toonaangevende merken zoals Garant, Holex, Mahr, Tesa, Mitutoyo en nog veel meer. Ook kan Hoffmann Group meetgereedschap herkalibreren.

Digitalisering meetgereedschappen

De klant krijgt bij Hoffmann Group krijgt altijd de passende oplossing uit het uitgebreide meettechniekassortiment – van handmeetgereedschap tot aan 3D-coördinatenmeetmachines.
Specialist meettechniek Job van Dijk zegt: “Digitalisering en Industrie 4.0 worden steeds belangrijker, ook bij meetgereedschappen. Eén van de oplossingen die wij daarvoor aanbieden zullen wij tonen op de Precisiebeurs. Met Hoffmann Group Connected Tools (HCT) kunnen meetmiddelen draadloos worden verbonden met computer, tablet, laptop of mobiel voor het foutloos doorzenden en bewaren van meetwaarden.”

Minder foutgevoelig

Nog altijd worden gemeten waarden in werkplaatsen met het blote oog afgelezen om deze daarna in de computer in te tikken. Ook worden er al ‘verbonden’ gereedschappen gebruikt, maar die hangen nog meestal aan een hinderlijke kabel. Meten kan allemaal veel sneller, gebruikersvriendelijker en minder foutgevoelig met HCT. HCT-meetmiddelen werken in gebruik precies hetzelfde als ‘gangbare’ handmeetgereedschappen. “Ze ogen ook identiek (afgezien van de HCT-sticker en de ‘onderhuidse’ Bluetooth-module), hebben hetzelfde formaat en wegen ook vrijwel hetzelfde, waardoor ze net zo handzaam zijn als bestaande meetmiddelen”, aldus Van Dijk.

Uit eerdere ervaringen in het buitenland blijkt dat bedrijven die eerst één Hoffmann Group Connected Tool aanschaffen, al snel niet anders meer willen en hun HCT-assortiment direct uitbreiden. Gereedschappen met HCT garanderen dan ook de hoogste precisie en een minimum aan meet- of overdrachtsfouten. Bovendien besparen ze kostbare tijd, bieden bewegingsvrijheid bij iedere meting en ondersteunen de kwaliteitsinspectie bij metaalbewerking.

Hoffmann Group
Hal 1, stand 218

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Voorinstelapparaat is sleutel tot precisie

07-12 Tijdens de Precisiebeurs medio november bracht Special Tools Benelux, de Nederlandse vertegenwoordiging van Nikken,…

Toeleveren

Precisie en vibratie gaan samen dankzij optimale demping

07-12 De ISOTablA van Fabreeka is een tafelplatform dat dankzij de actieve demping bij uitstek…

Toeleveren

AM-keten naar wereldmarkt

07-12 “Met dit partnership willen we elkaar versterken en steunen in het realiseren van onze…

Verspanen

Hoffmann Group trakteert op avondje film

21-11 De klanten af en toe in de watten leggen is de Hoffmann Group niet…

Verspanen

Precisiebeurs groeit mee met ambities hightech industrie

21-11 “We zien nu nog meer dan ooit dat de gehele precisietechnologie waardeketen behoefte heeft…

Verspanen

Populaire Precisiebeurs blijft groeien

09-11 De vraag naar nog nauwkeuriger en kleiner meten, produceren en construeren groeit al jaren.…

Toeleveren

Oplossingen voor Grade 1 en 2 metaalbewerking en cleaning

09-11 Dit doet Gibac, partner voor verspanende en niet-verspanende vloeistoffen, filtratieprocessen alsmede precisie reiniging voor…

Toeleveren

Kleine stootdempers aan zet bij productie halfgeleiders

07-11 Fotolithografie is een sleuteltechnologie bij de fabricage van micro-elektronische componenten en schakelcircuits en bij…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen