Snelle en precieze sneden met accu-metaalcirkelzaag

0

De nieuwste accu-metaalcirkelzaag MKS 18 LTX 58 van Metabo kent een zaagdiepte van 58 mm en produceert nauwkeurige rechte sneden van metalen roosters, buizen en profielplaten met passende geleiderails. Een spaanopvangbox beschermt tegen hete metalen spaanders.

Met de nieuwe accu-metaalcirkelzaag kunnen buizen, (installatie-)rails en profielen, metalen roosters en golfplaten snel en precies worden afgesneden. Met een maximale zaagdiepte van 58 mm is het doorslijpen van profielen in slechts één stap mogelijk. Ook voor werkzaamheden aan aircosystemen en in de verwarmingsbouw, bijvoorbeeld voor het zagen van openingen in plaatstaal, is de accu-metaalcirkelzaag geschikt. “Door zijn geringe gewicht en het compacte model is de MKS 18 LTX 58 daarbij comfortabel te bedienen”, zegt Katja Stark van Metabo. “Scheef zagen kan bij de nieuwe accu-metaalcirkelzaag bijna niet: de combinatie met de Metabo-geleiderails in verschillende lengtes zorgt voor nauwkeurige zaagsneden. De machine kan met een bij de levering inbegrepen adapter heel eenvoudig en zonder gereedschap met de geleiderail verbonden worden.“

Scepsis
Metabo geeft aan dat de markt ietwat sceptisch reageerde op een handzame accu-machine die dezelfde prestaties levert als een haakse slijper. “Het scepticisme duurde niet lang”, vertelt Stark. “Met de nieuwe accu-metaalcirkelzaag zijn gebruikers flexibel. De MKS 18 LTX 58 is de optimale machine voor iedereen die op de bouw mobiel wil blijven, om uiteenlopende soorten metaal ter plekke bij te zagen of op een werkstuk na te bewerken.”

Een schone zaak
Bij het zagen van metaal ontstaan hete metaalspaanders. De spaanders kunnen voor de gebruiker en de omgeving gevaarlijk zijn en vervuilen bovendien de werkplaats. De spaanopvangbox van de MKS 18 LTX 58 bewaart 90% van de metaalspaanders. “Bij haakse slijpers kunnen de vonken de werkomgeving treffen en daar schade aanrichten”, legt Stark uit. “Een voorbeeld: als er met de haakse slijper een balkonleuning in de buurt van een raam wordt aangepast, kunnen losse vonken de ruit raken en daar blinde vlekken veroorzaken. Bij het zagen met onze nieuwe accu-metaalcirkelzaag kan dat in combinatie met de innovatieve spaanopvangbox niet gebeuren.”