Ruim baan voor verspanend talent in Drenthe

De lokale metaalbedrijven in de regio Zuid- en Oost Drenthe (Dutch TechZone), Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe (BVT), RTC Hardenberg en het mbo techniekonderwijs van Drenthe College in Emmen hebben een ambitieus plan gemaakt om een mbo-4 opleiding te bieden voor toekomstige vakmensen. Dit betekent dat er nu een doorlopende leerlijn gevolgd kan worden, als aanvulling op de bestaande opleidingen op niveau 2 en 3.

Na grondig vooronderzoek en vele gesprekken is besloten samen te werken met STODT, technische bedrijfsopleider voor de maakindustrie en gespecialiseerd in verspanen en meten.

De nieuwe mbo-4 opleiding is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de vakscholen BVT en RTC (met eigen faciliteiten en machines), STODT en Drenthe College (waar algemene vakken worden gegeven en studenten hun diploma behalen). Dit maakt deel uit van een groter samenwerkingsverband tussen Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college. Zo blijft het vakonderwijs in metaalbewerking in de regio bestaan en biedt het enorme kansen voor de regionale metaalbedrijven.

Kwaliteit

De machines krijgen een flinke upgrade, dankzij steun van Skills4Future, de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe en de provincie Drenthe. Een modern machinepark verbetert de kwaliteit van het onderwijs en sluit zo beter aan op de huidige en toekomstige vraag vanuit het bedrijfsleven. De studenten werken tijdens hun opleiding met geavanceerde machines.

Daarmee hebben ze een groot voordeel wanneer ze de arbeidsmarkt betreden. De technologische ontwikkelingen vraagt veel van bedrijven, werkgevers zoeken daarom naar kandidaten met relevante en praktische ervaring.

De Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe (BVT) en RTC Hardenberg zijn beiden erkende opleiders met als voornaamste doel jongeren, zij-instromers of mensen die bijgeschoold willen worden in het verspaningsvak, op te leiden als verspaner. De drijvende kracht achter de vakschool in Emmen, John van der Laan, zet zich al jaren in voor de technische vakmensen in de regio.

Zuid- en Oost-Drenthe heeft een sterke maakindustrie, maar ook een dringend tekort aan technisch talent. Het is daarom belangrijk een goed en zichtbaar opleidingsaanbod te hebben.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Twentse bedrijfsopleider groeit als kool in hightech Brabant

06-11 De vestiging in Best is in 2017 geopend. STODT had destijds al diverse klanten…

Personeel en Opleiding

Huisshow STODT

04-09 Dit event is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen in de…

Personeel en Opleiding

Grote zorgen over impasse Sterk Techniek Onderwijs

24-04 Hier dringt de Industriecoalitie, bestaande uit Koninklijke Metaalunie, Bouwend Nederland, FME, Techniek Nederland en…

Personeel en Opleiding

STODT staat bij Mogema bovenaan ‘hitlist’

14-03 Bert Smit van STODT was naar de Veluwe afgereisd om de bijbehorende oorkonde te…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen / Machineering 2023

20-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Personeel en Opleiding

STODT leidt Oekraïense vakman in 10 dagen op tot CNC-verspaner

01-02 Donghua produceert kettingoplossingen en tandwielen voor mechanische aandrijfsystemen. Het bedrijf heeft net als veel…

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Personeel en Opleiding

Trainingspartner STODT mag officieel Heidenhain certificaat uitreiken

16-05 Dit officiële certificaat mag alleen door een opleidingsinstituut worden uitgegeven, wanneer meer dan de…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?