Portable klemsysteem Drillmate maakt boren gemakkelijk

Fe Powertools introduceert het Drillmate portable klemsysteem. Dit systeem maakt boren bijzonder gemakkelijk met een accuboormachine en/of een pneumatische boor.

Het Drillmate draagbare klemsysteem is licht in gewicht en geschikt voor alle merken accuboormachines. Het geeft de gebruiker de controle om gemakkelijk te kunnen boren met een mini cutter, kernboor en/of een spiraalboor.

Het nieuwe klemsysteem, dat licht in gewicht is en geschikt voor alle merken accuboormachines, geeft de gebruiker de controle om gemakkelijk te kunnen boren met een mini cutter, kernboor en/of een spiraalboor. Het werkt eenvoudig en geeft de juiste druk op de plaatsen waar dit nodig is. Dit verlengt de standtijd van de boor met wel 80%.

Speciale sets

Het Drillmate klemsysteem is leverbaar met diverse sets, die speciaal zijn ontworpen om te kunnen boren met een accuboormachine. Zo is er een set, die bestaat uit een gelagerde bevestiging van 43 mm voor de hals van de Drillmate, uitwendig een spindel voor een meegeleverde boorkop 1-13 mm met sleutel. Een andere set bestaat uit een gelagerde bevestiging van 43 mm voor de hals van de Drillmate, uitwendig een boorhouder voor de mini cutters (leverbaar in diameter 7, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20). Speciaal voor gebruik bij deze set is de Cutter set DMHB702 leverbaar. Dit is een 7-delige mini kernborenset met een 6 mm aansluiting. Een derde set bestaat uit een gelagerde bevestiging van 43 mm voor de hals van de Drillmate, met uitwendig een boorhouder 19 mm Weldon, voor kernboren van 12–40 mm.

Volgens de importeur voor de Benelux Fe Powertools is het gebruik van het nieuwe klemsysteem in combinatie met deze sets ideaal voor gebruik in de kassenbouw, staalbouw op locatie, plaatsen van hekwerken, carrosseriebouw, diverse werkzaamheden op de boerderij, installatietechniek, boren in H-balken, constructie, boren in aluminium en/of RVS.

Boren in niet magnetische materialen

Fe Powertools levert ook diverse andere Drillmate producten, die het boren gemakkelijker maken. De Mega VAC PAD D110MEG is bijvoorbeeld ontworpen om met grote kernboormachines te kunnen boren in niet magnetische materialen zoals aluminium en RVS. Er is enkel een compressor nodig om de plaat vacuüm te kunnen laten vastzuigen. Op de stalen plaat plaatst men de magneet van de kernboormachine, waarna rondom de plaat gaten tot maximaal 150 mm kunnen worden geboord.
De VAC-PAD D110SP is ontworpen om met reguliere kernboormachines te kunnen boren in niet magnetische materialen. Ook hierbij is enkel een compressor nodig om de plaat vacuüm te kunnen laten zuigen. Op de stalen plaat wordt de magneet van de kernboormachine geplaatst, waarna rondom de plaat gaten tot maximaal 60 mm kunnen worden geboord.

Een derde product is de VAC-FORCE VF2000, die bestaat uit een voetplaat die zichzelf vastzuigt met de vacuümpomp (door het gebruik van een compressor). Op de plaat zit een cilinder (luchtdruk) die zorgt voor de voeding van de boor op en in het materiaal. De operator hoeft geen kracht te gebruiken en enkel de knop te bedienen. Door het geringe gewicht van slechts 4,5 kilo heeft de VAC-FORCE VF2000 een groot voordeel ten opzichte van de beduidend zwaardere conventionele kernboormachines.

Andere accessoires zijn de ronde voetplaat DMFP, die van de Drillmate DM 100 een portable kolomboormachine maakt, en de torque arm DMTA, een metalen arm die ervoor zorgt dat een accuboormachine niet mee draait. De Drillmate magnetisch hulp DMMG is een hulpstuk om te boren in H-balken waar geen grip is en om snel te kunnen aftekenen of voor de haakse slijper.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Fe Powertools breidt programma uit met Clamshells

12-02 Deze splitframes worden al enkele jaren door Fe Powertools in het buitenland verkocht, maar…

Verspanen

Niets is onmogelijk

01-09 Dormer Pramet ondersteunt Take it Laesie met een reeks boren en tappen. Take it…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Verspanen

Dormer Pramet breidt assortiment boren uit

04-12 Gereedschappenfabrikant Dormer Pramet heeft zijn assortiment van Hydra modulaire boren met wisselkop uitgebreid, een…

Verspanen

Boren voor aerospacematerialen

18-11 Sandvik Coromant heeft twee nieuwe volhardmetalen boren ontworpen voor het verbeteren van de duurzaamheid…

Verspanen

Alumach bespreekt uitdagingen

01-11 Alumach, werkend onder de groep West Brabant Techniek, heeft op METAVAK fijne mensen ontmoet…

Verspanen

OSG voorziet ADF vlakke boor van inwendige koeling

03-10 De ADF multifunctionele vlakke boor voor het boren op schuine vlakken en het maken…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV