Snelle gereedschapswissel zonder frustratie

BIG KAISER, een wereldleider in hoogwaardige, nauwkeurige gereedschapssystemen en oplossingen voor de metaalverwerkende industrie, kondigde al in 2018 ‘s werelds eerste hydraulische houder aan die speciaal is ontworpen voor automatische draaibanken van het Zwitserse type.

Bij het wisselen van het snijgereedschap is de herhaalbaarheid bij 4D stabiel op ± 1 micron of minder. Bovendien is een momentsleutel niet nodig, aangezien het spannen is voltooid wanneer de klemschroef de bodem raakt.

Deze houder overwint de problemen die vaak optreden bij het gebruik van ER-spantangen en maakt een sterk vereenvoudigde vervanging van het snijgereedschap mogelijk met slechts één enkele T-sleutel. De houder levert een zeer nauwkeurige herhaalbaarheid van < 1 micron op 4xD.

Extreem krappe ruimte

Al lange tijd worden ER-spantangen vaak gebruikt op draaimachines van het Zwitserse type, maar machinebedieners hebben vaak problemen bij het vervangen van hun snijgereedschap omdat de ruimte in de draaibank extreem krap is en zeer weinig ruimte biedt voor het klemmen van de moer. Deze hydraulische houder van BIG KAISER lost dit probleem nu op door klemmen met een enkele T-sleutel mogelijk te maken, waardoor het hanteren veel gemakkelijker, sneller en praktisch probleemloos wordt. Het vergemakkelijkt ook de aansluiting van een koelmiddelbuis vanaf de onderkant.

ER- spantanghouders hebben de neiging om tijdens het spannen het gereedschap ‘naar binnen te trekken’. Dit probleem doet zich niet voor met de Hydrohouder van BIGKAISER.

ER- spantanghouders hebben de neiging om tijdens het spannen het gereedschap ‘naar binnen te trekken’. Dit probleem doet zich niet voor met de Hydrohouder van BIGKAISER.

Jan Herweijer van Heku Tools, dat BIG KAISER in Nederland vertegenwoordigt, zegt: “Deze hydraulische houder biedt eindelijk een eenvoudige, gebruiksvriendelijke oplossing voor alle Zwitserse machines, inclusief die van Citizen, Star en Tsugami. Met deze houder kunnen onze klanten nu de gereedschapswissel aanzienlijk vereenvoudigen en versnellen, en nog hogere precisie bewerkingsresultaten bereiken.”

De houder is een wereldprimeur concept en BIG KAISER is het enige bedrijf dat momenteel een dergelijke hydraulische houder produceert. Deze innovatieve houder bespaart tijd en voorkomt de frustratie bij het vervangen van het snijgereedschap. De hydraulische houder voor automatische draaibanken van het Zwitserse type is inmiddels verkrijgbaar in drie types, zes maten aan gereedschapszijde en vijf maten aan de machinezijde.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hoogwaardig tappen met Z-Pro VU gereedschappen van Yamawa

02-03 Yamawa, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Heku Tools, is een wereldleider in de…

Verspanen

Centers nog vaak ondergeschoven kindje

15-12 Dat zegt Jan Herweijer van Heku Tools, dat de centers van Bruckner in ons…

Verspanen

Trillingsvrij fijnkotteren in kleine diameters

20-07 De twee nieuwe Smart Damper EWN fijnkotterkoppen maken voor het eerst trillingsvrije bewerking van…

Verspanen

Heku Tools introduceert NC4 instapklem voor drie- en vierassige bewerking

16-11 Heku Tools heeft twee nieuwe machineklemmen in het assortiment voor drie- en vierassige bewerkingen.…

Verspanen

Gereedschaphouder BIG Capto C4 geeft rust in de verspaning bij Heemskerk Fijnmechanica

28-09 Verspaners willen bij hun investeringen in dure bewerkingscentra en snijgereedschappen de gereedschaphouders nog wel…

Verspanen

Velum filters beschermen tegen olienevel en stofdeeltjes

22-06 Heku Tools, specialist in verspaning en spantechniek, introduceert de Velum beschermende filters op de…

Verspanen

Populairste kotterkop van BIGKAISER is universeel

02-12 De EWN 2-152 van BIGKAISER is de populairste kotterkop in het assortiment van Heku…

Verspanen

Heku Tools brengt nieuws over kottergereedschappen en spantorens

06-10 Heku Tools, specialist in verspaning en spansystemen, informeert de bezoekers op METAVAK over de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X