‘Sociale innovatie loont’

0

Gelderland heeft er vier nieuwe sociale innovatie pioniers bij: Kranendonk Smart Robotics (Tiel), Modderkolk Project & Maintenance (Wijchen), Doeko (Weurt) en de Movements Group (Wijchen).

Als koplopers in sociale innovatie maken zij andere bedrijven bewust van de noodzaak om meer te investeren in training, scholing en nieuwe manieren van samenwerking.
De economie verandert snel door digitalisering en robotisering. Maar technische vernieuwing kan niet zonder sociale vernieuwing. Het succes van innovaties is voor 75% afhankelijk van sociale innovatie. Voorbeelden hiervan zijn: werken in zelfsturende teams; werken met flexibele werktijden en verzamelplaatsen waar medewerkers van verschillende bedrijven samenwerken; trainen van de ‘21st century skills’ (een verzamelterm voor een aantal algemene competenties die belangrijk zijn in de huidige kenniseconomie).

Justin Geraerds (CEO Kranendonk): “Sociale innovatie loont. Door mensen mee te laten denken, inspraak te geven en te waarderen voor het werk dat ze doen neemt de kwaliteit en efficiency van de hele organisatie toe. Samen werken aan de toekomst geeft dan zoveel werkplezier, dat dit uiteindelijk niet als werk aanvoelt.”