Spelingvrije servokoppelingen van Mayr

0
169

Precisie, productiviteit, beschikbaarheid – gereedschapsmachines moeten aan hoge verwachtingen voldoen. Cyclustempo’s en werksnelheden nemen toe, toleranties nemen af. Zelfs de kleinste programmeer- en bedieningsfouten of bedrijfsstoringen hebben ernstige gevolgen, van schade aan de machine tot uitvaltijden in het gehele productieproces.

Daarom speelt elk component een rol bij de garantie voor een soepele en zorgeloze productie. Met zijn koppelingen en remmen biedt Mayr complete oplossingen uit één hand, voor de betrouwbare bescherming van machines en bewerkingscentra. Een breed spectrum aan spelingvrije, krachtige servokoppelingen zorgt bijvoorbeeld voor een veilige verbinding tussen assen. Deze koppelingen zijn, afhankelijk van de toepassing, onderworpen aan verschillende eisen.

Spelingvrije servokoppelingen van Mayr

Van weg deze eisen heeft Mayr zowel metaalbalgkoppelingen, elastomeer koppelingen als lamellenkoppelingen in het assortiment. Met deze grote diversiteit aan koppelingen creëert men een hoge mate van flexibiliteit voor de verschillende toepassingen. Het intelligente modulaire systeem zorgt ook voor hoge beschikbaarheid, korte doorlooptijden voor standaardcomponenten en gunstige prijzen. Mayr heeft, vooral voor de bescherming van zwaartekracht geladen assen, een breed programma van betrouwbare noodremmen. Als onbedoeld zakken of crashen optreedt, moet de lading binnen de kortst mogelijke tijd tot stilstand worden gebracht om mens en materiaal tegen schade te beschermen. De verschillende remconcepten van Mayr zijn afgestemd op de verschillende machine-eisen en bieden de juiste oplossing voor elke toepassing. Mayr producten worden in Nederland vertegenwoordigd door Groneman.