SSAB lanceert New Strenx 1100 Plus

0
43

SSAB heeft het nieuwe bandstaal Strenx 1100 Plus gelanceerd. Dit is een warmgewalst hoogsterkt staal met bijzondere laseigenschappen en uitstekende las- en buigprestaties. Hiermee kunnen lichtere en toch sterkere uitrustingen met betere prestaties voor lift- en transporttoepassingen worden geproduceerd. Het nieuwe bandstaal is onderdeel van de 1100 MPa serie Strenx performance steels van de Zweedse staalproducent.

 

Traditioneel kunnen lasnaden de zwakke schakel vormen in de hoogste klassen van constructiestaal. Maar met Strenx 1100 Plus zijn zulke laszwaktes volgens SSAB virtueel geëlimineerd omdat sterkte, rek en schokbestendigheid van de gelaste zone van het zelfde niveau zijn als de minimum garanties van het basismateriaal. De optimale combinatie van sterkte en taaiheid van de gelaste en warme-beïnvloede zone biedt veel voordeel aan het ontwerpproces. Het ontwerpen kan worden gebaseerd op dezelfde minimale statistische sterkte voor de hele applicatie, afhankelijk van de ontwerpregels.

SSAB noemt Strenx 1100 Plus ideaal voor liftenbouw, zoals kranen, en lichtere transportoplossingen en geavanceerde structuren die een vergelijkbare kracht in de lassen eisen. Het materiaal heeft een grotere sterkte dan in het Strenx 1100 basismateriaal. Dit vertaalt zich in kranen, die hoger reiken, trailers die meer last kunnen dragen en trucks die minder benzine gebruiken. Strenx 1100 Plus biedt voordelen in de werkplaats: een extreem zuiver staal en een nauwkeurig beheerst productieproces betekenen een consistent hoge kwaliteit en voorspelbare resultaten; gegarandeerde vlakheid, dikte en buigzaamheid, nauwkeurige garanties; er kan worden gelast op kamertemperatuur (gebaseerd op CTS tests volgens ISO 17642-2:2005); een optimale combinatie van sterkte en taaiheid in de las- en de warmte-beïnvloede zone.

ssab strenx specificaties