SSEB introduceert flexibel transfersysteem voor persen en lasers

0

SSEB (Smart Solutions Engineering Boxmeer) introduceert het SSEB Systems Transfersysteem FLX. Dit is een flexibel transfersysteem voor nieuwe en bestaande hydraulische persen en 3D lasersnijmachines. Met dit automatiseringssysteem kunnen platines en gevormde (half)fabricaten automatisch ingelegd, doorgelegd en uitgehaald worden.

FLX is geschikt voor elke hydraulische dieptrekpers of 3D lasersnijmachine en zeer flexibel. Het automatiseringssysteem is zo ontwikkeld dat er snel geschakeld kan worden bij veranderingen in de markt of met betrekking tot producten of gereedschappen. FLX is flexibel in maatvoering, maar ook wat betreft gebruik: na installatie van het systeem aan de pers blijft het mogelijk om manueel aan de machine te werken.

Vier varianten
Naast FLX, zijn er nog drie varianten van het transfersysteem. FLX190 heeft een draaibare Z-as (190 graden) en als extra optie een slanke Y-as. Daarnaast is er FLXmx met een dubbele Y-as gekoppeld, slanke Y-as en als extra opties een onafhankelijk aangestuurde Y-as en maximale belasting van 50 kg. Tot slot is er FLX190mx: met een dubbele Y-as, draaibare Z-as 190 graden, slanke Y-as en als extra opties een onafhankelijk aangestuurde Y-as. Elke variant heeft zijn eigen specificaties en voordelen, waarmee SSEB een oplossing kan bieden voor elke pers en toepassing.

Teach-in pendant
De software is zo geschreven, dat deze gebruiksvriendelijk is. Bijzonder is dat door middel van een teach-in pendant het systeem door een operator eenvoudig te programmeren is. Alle varianten van FLX worden aangeboden met een draadloze teach-in pendant (afstandsbediening), een geavanceerde oplossing voor draadloze besturing. Via een feedbackmogelijkheid wordt informatie op het teach-in pendant getoond en de proportionele bedieningsknoppen maken een zeer precieze besturing mogelijk.