Stelvoeten NGI in pakket MParts

Mparts heeft haar assortiment stelvoeten uitgebreid met een pakket stelvoeten van RVS 304/316 van de Deense A-merk fabrikant NGI.

NGI is gespecialiseerd in de productie van verstelbare stelvoeten, al dan niet conform 3-A EHEDG-normen, voor diverse toepassingen in de machine- en apparatenbouw, cleanrooms, de voedingsindustrie, de bakkerijwereld, de zuivelindustrie, farmaceutische industrie tot de fruit- en groentewereld.

Mparts start nu gefaseerd met de introductie van de M- en HPA-serie. De modellen uit de M-serie hebben een RVS-voet, die aan de onderzijde is voorzien van een rubberlaag en 5° zwenkbaar is in alle richtingen. Verder zijn ze uitgevoerd met een doorlopend draadeinde, voorzien van hygiënisch gevulcaniseerde, FDA goedgekeurde antivibratie- en sliprubbers. Naar keuze zijn deze modellen te leveren zonder mogelijkheid voor vloermontage, alsmede met een enkele of dubbele vloermontage-mogelijkheid. Afhankelijk van het model loopt het draagvermogen uiteen van 3,5 tot 220.000 N, de schoteldiameter van 40 tot 180 mm en de draadsoort van M8 tot M42. Voor het instellen van de modellen uit de M-serie is een steeksleutel van 6-36 mm nodig.

De modellen uit de HPA-serie daarentegen, met een draagvermogen van 3.500 tot 162.000 N, hebben een kunststof voet met RVS-draadeinde die 10° zwenkbaar is in alle richtingen. Evenals de M-serie is ook de HPA-serie leverbaar in diverse uitvoeringen: HPA standaard en HPA AS, naar keuze met of zonder mogelijkheden voor montage op de vloer. De modellen uit de AS-serie hebben een kunststof voet met antisliprubber matje aan de onderzijde en een RVS draadeinde. De schoteldiameter bij de modellen uit deze serie varieert van 40 tot 100 mm, de draadsoort van M10 – M36 en de benodigde steeksleutels kunnen variëren van 13-30 mm. Binnenkort worden ook de stelvoeten uit de hygiënische en solid-serie gepresenteerd. De eerstgenoemde modellen zijn hermetisch afgesloten middels speciale afdichtingen om bacteriënvorming te allen tijde te voorkomen en de laatstgenoemde serie stelvoeten zijn bedoeld voor ‘heavy duty’ toepassingen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Mparts genereert documentatie real-time

24-11 Hoewel Mparts al geruime tijd werkt met SAP, werd documentatie tot voor kort gemaakt…

MetaalNieuws Extra IM

Sloten, sluitingen en scharnieren online bestellen in de webshop van Mparts

03-08 Ook het assortiment sloten is divers, met onder andere RVS sloten, sluitlipsloten en kliksloten.…

Toeleveren

Mparts levert handgrepen Rohde

17-02 Het familiebedrijf Rohde, sinds 1925 actief op het gebied van oppervlaktetechniek, is een high…

Toeleveren

Ergonomisch verbeterde excentersnelspanners

21-09 Mparts heeft haar assortiment spangrepen uitgebreid met twee ergonomisch verbeterde excentersnelspangrepen die makkelijker in…

Toeleveren

Insteekstift met zelfklemfunctie

01-07 Mparts lanceert de nieuwe, corrosiebestendige AP29 insteekstift met zelfklemfunctie, als uitbreiding op het assortiment…

Werkplaatstechniek

Mparts toont haar noviteiten

17-02 Tijdens deze editie van ESEF toont Mparts de laatste ontwikkelingen op het gebied van…

Toeleveren

Signaleringspaneel

07-02 Treinmachinisten moeten snel een overzicht kunnen krijgen van de actuele status of kritieke situaties…

Werkplaatstechniek

Meer vermogen kleine haakse slijpers

05-02 Metabo heeft een power-upgrade voor de kleine haakse slijpers uitgevoerd. Aan de compact-klasse werd…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X