Stelvoeten NGI in pakket MParts

0

Mparts heeft haar assortiment stelvoeten uitgebreid met een pakket stelvoeten van RVS 304/316 van de Deense A-merk fabrikant NGI.

NGI is gespecialiseerd in de productie van verstelbare stelvoeten, al dan niet conform 3-A EHEDG-normen, voor diverse toepassingen in de machine- en apparatenbouw, cleanrooms, de voedingsindustrie, de bakkerijwereld, de zuivelindustrie, farmaceutische industrie tot de fruit- en groentewereld.

Mparts start nu gefaseerd met de introductie van de M- en HPA-serie. De modellen uit de M-serie hebben een RVS-voet, die aan de onderzijde is voorzien van een rubberlaag en 5° zwenkbaar is in alle richtingen. Verder zijn ze uitgevoerd met een doorlopend draadeinde, voorzien van hygiënisch gevulcaniseerde, FDA goedgekeurde antivibratie- en sliprubbers. Naar keuze zijn deze modellen te leveren zonder mogelijkheid voor vloermontage, alsmede met een enkele of dubbele vloermontage-mogelijkheid. Afhankelijk van het model loopt het draagvermogen uiteen van 3,5 tot 220.000 N, de schoteldiameter van 40 tot 180 mm en de draadsoort van M8 tot M42. Voor het instellen van de modellen uit de M-serie is een steeksleutel van 6-36 mm nodig.

De modellen uit de HPA-serie daarentegen, met een draagvermogen van 3.500 tot 162.000 N, hebben een kunststof voet met RVS-draadeinde die 10° zwenkbaar is in alle richtingen. Evenals de M-serie is ook de HPA-serie leverbaar in diverse uitvoeringen: HPA standaard en HPA AS, naar keuze met of zonder mogelijkheden voor montage op de vloer. De modellen uit de AS-serie hebben een kunststof voet met antisliprubber matje aan de onderzijde en een RVS draadeinde. De schoteldiameter bij de modellen uit deze serie varieert van 40 tot 100 mm, de draadsoort van M10 – M36 en de benodigde steeksleutels kunnen variëren van 13-30 mm. Binnenkort worden ook de stelvoeten uit de hygiënische en solid-serie gepresenteerd. De eerstgenoemde modellen zijn hermetisch afgesloten middels speciale afdichtingen om bacteriënvorming te allen tijde te voorkomen en de laatstgenoemde serie stelvoeten zijn bedoeld voor ‘heavy duty’ toepassingen.