Sterke terugkeer Fastener Taiwan

De ongeveer 300 exposanten op Taiwan International Fastener Show 2023 (Fastener Taiwan) hebben bijna 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland mogen begroeten. Dat is een groei van 7,2% in vergelijking met het niveau van vóór de pandemie.

Taiwan staat bekend als het ‘Koninkrijk van schroeven’ en bevestigde deze reputatie op de Taiwan International Fastener Show.

Tijdens de show bezochten en kochten meerdere internationale kopersgroepen, waaronder bijna 1.100 buitenlandse kopers uit 60 landen/regio’s, met de top vijf kopers uit India, de Verenigde Staten, Japan, Duitsland en Thailand.

Koninkrijk van schroeven

Taiwan staat bekend als het ‘Koninkrijk van schroeven’. Made in Taiwan bevestigingsproducten beschikken niet alleen over een consistente kwaliteit en innovatieve industriële technologie, maar integreren ook de nieuwste software- en hardwaresystemen om high-end toepassingen te bieden voor onder andere de automobiel-, medische apparatuur-, ruimtevaart-, offshore windenergie- en informatietechnologie-industrie.

Naast het tentoonstellen van de nieuwste technologieën en innovaties in de bevestigingsindustrie, hielden de beursorganisatoren meerdere industrieforums, inkoopbijeenkomsten en de Manufacturers Win-podcast, waarbij veel experts uit de industrie en wetenschappers werden aangetrokken om hun ervaringen en prestaties te delen.

De senior vice-president van SACMA Group, een bekende Italiaanse fabrikant van bevestigingsmachines, verklaarde dat dit de eerste keer was dat ze zich bij Fastener Taiwan aansloten. Met veel potentiële zakelijke en samenwerkingsmogelijkheden die ter plaatse werden verkregen, overtroffen de resultaten zijn verwachtingen. De inkoop vice-president van Reyher, een zwaargewicht Duitse koper, bevestigde de innovatieve kracht van Taiwanese fabrikanten van bevestigingsmiddelen op de beurs. Hij sprak de wens uit om te blijven samenwerken met hoogwaardige leveranciers van bevestigingsmiddelen in Taiwan.

Global Fastener Forum

Op de eerste dag van de beurs hielden de organisatoren het Global Fastener Forum, waarbij ze de voorzitters van de drie belangrijkste verenigingen van distributeurs van bevestigingsmiddelen uitnodigden, waaronder de National Fastener Distributors Association (NFDA) uit de Verenigde Staten, de Italiaanse Unie van Fastener Distributors (UDIB) en de European Fastener Distributor Association (EFDA), evenals experts op aanverwante gebieden om van gedachten te wisselen over de toekomstperspectieven van de wereldwijde bevestigingsmarkt onder invloed van stijgende ruwe materiaal- en transportkosten en antidumpingmaatregelen in China. Ze bespraken ook actuele  onderwerpen zoals de transformatie naar koolstofarme bevestigingsmiddelen, slimme productie, elektrische voertuigen en toepassingen voor zonne- en windenergie.

Inkoopbijeenkomst

Op de tweede beursdag had de organisatie een inkoopbijeenkomst gepland om spelers uit de industrie te helpen bij gesprekken met kopers. Dit omvatte het uitnodigen van de vicepresident van de Kirchhoff Group, een bekende Duitse fabrikant van auto-onderdelen, om de beste partners en bevestigingsproducten op de beurs te vinden en gesprekken te voeren met 14 potentiële partnerbedrijven.

Daarnaast nodigde de Tawainese organisatie TAITRA 49 internationale inkopers uit 18 landen uit, waaronder Mexico, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Finland, de Verenigde Staten, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten om deel te nemen aan 152 één-op-één inkoopbijeenkomsten met 24 spelers uit de industrie. Door dit matchmaking-evenement hebben de spelers in de industrie een enorme hoeveelheid potentiële zakelijke kansen gekregen.

Fastener Taiwan 2023, dat terugkeerde na een onderbreking van vijf jaar, bevorderde niet alleen de communicatie en samenwerking binnen de industrie, maar injecteerde er ook nieuwe vitaliteit en energie in. Fastener Taiwan 2024 staat gepland van 16 tot 18 april en het laatste beursnieuws en registratie-informatie zijn te vinden op de officiële website en de fanpagina van sociale media.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Fastener Taiwan keert na 5 jaar weer terug

24-04 Na een onderbreking van vijf jaar als gevolg van de coronapandemie, werd op 12…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021