Style CNC Machines krijgt ruimte om door te groeien

Het gaat goed met Style CNC Machines in Bunschoten. De afgelopen vier jaar is de omzet van de producent van geavanceerde draai- en freesbanken verdubbeld. Werden er in 2015 ‘nog maar’ 78 machines gebouwd, vorig jaar waren dat er maar liefst 172. Algemeen directeur Bastiaan Clement kan dan ook niet wachten dat komend voorjaar het nieuwe bedrijfspand, dat momenteel in aanbouw is, in gebruik wordt genomen.

Zeker de verkoop in eigen land loopt momenteel goed door. “Onze orderintake ligt momenteel 15 procent hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Maar we zijn dan ook heel actief. Op onze marketingcampagnes krijgen we veel respons.”

Meer productiecapaciteit
Robuuste groei is mooi maar geeft ook druk op de organisatie. Het aantal medewerkers is toegenomen en er worden veel meer machines gebouwd. Het huidige pand is dan ook propvol. Style heeft noodgedwongen twee dependances in gebruik om alles kwijt te kunnen. Clement: “Door de verhuizing gaan we straks van 2300 naar 6000 vierkante meter. In het nieuwe pand hebben we de capaciteit om jaarlijks 350 machines te bouwen, tenminste als we daar op dezelfde manier gaan produceren als we nu doen. We kunnen de capaciteit verder verhogen door de productie te optimaliseren.” Er is straks dus weer ruimte om door te groeien. En dat wil Style ook, hoewel groei geen doel op zich is. Het bedrijf hoort sinds 2012 bij de Nivora Groep, een stichting die de winst terug laat vloeien naar het personeel. “Goede producten maken, een goed bedrijf zijn en een goede werkgever voor de medewerkers zijn, dat staat bij ons voorop”, aldus Clement.

Afzetmarkt vergroten
In september was Style CNC Machines exposant op de EMO in Hannover, de belangrijkste internationale vakbeurs voor metaalbewerking. De voornaamste doelstelling was dealers te vinden in Duitsland. Style heeft al een dealer in het zuiden van Duitsland maar wil vertegenwoordigd zijn in alle windstreken van de grootste industriële markt van Europa. Clement: “We doen al veel in export en zijn aanwezig in diverse Europese landen. We willen onze afzetmarkt echter verder vergroten want dat zorgt voor meer stabiliteit.” De vergroting van de afzetmarkt wordt nu nog gezocht in Europa, maar voorzichtig wordt er in Bunschoten ook al aan de Verenigde Staten gedacht. “Maar dat komt later. We moeten er klaar voor zijn om dat te kunnen doen”, weet Clement.

Kleine series
Style CNC Machines positioneert zich heel duidelijk in de markt: als producent van draai- en freesbanken voor kleine series. De Nederlandse machinebouwer ontwikkelt en maakt zowel de machines als hun besturingssystemen helemaal zelf. De besturingen, die meteen in de machines worden geïntegreerd, zijn relatief makkelijk aan te leren. Iemand met een beetje kennis van verspanen kan binnen een dag met een Style machine leren werken en er een product mee maken. Juist doordat ze snel en eenvoudig te programmeren zijn, worden de machines vooral gebruikt door bedrijven die kleine series produceren en snel moeten kunnen omschakelen naar andere producten.

Nieuwe bedfrezer
Op de EMO lanceerde Style het prototype van zijn nieuwe bedfrezer BT 1500. Dit is een open, half omkapte machine, die voldoet aan de actuele eisen met betrekking tot veiligheid en toch goed toegankelijk blijft. Hij biedt een fijne werkomgeving voor de operator: de spanen blijven in de machine en hij heeft ook geen last van het vet.

Demoplein METAVAK
Style CNC Machines zal deze nieuwe bedfrezer ook demonstreren op METAVAK. Daarnaast zullen er twee draaimachines op de stand staan. Samen met Iteq Engineering neemt Style ook het Demoplein in de sector automatisering voor zijn rekening Hier zal een freesbank MC 750 worden gedemonstreerd, die wordt beladen en ontladen door een robot. “Een heel flexibel systeem”, zegt Bastiaan Clement. “Het is een eenvoudige en goedkope instap voor het automatisch produceren van kleine series.”

Style CNC Machines, stand H126

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Taiwan voorziet mondiale maakindustrie van smart machines

02-11 Taiwan, in omvang de vijfde exporteur van gereedschapsmachines ter wereld, heeft Industrie 4.0 al…

Automatisering

Mazak introduceert flexibele cobotautomatisering

27-10 In combinatie met een bewerkingsmachine, zoals het QTE 200 SG draaicentrum dat Mazak op…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

Verspanen

Positieve energie vult beurshallen van EMO Milano

06-10 Vergeleken met zes jaar geleden, toen de EMO ook in Milaan werd georganiseerd, was…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X