Eerste paal geslagen bij bouw pand Style CNC Machines

0

Op vrijdag 12 april is de bouw van het nieuwe pand van Style CNC Machines in Bunschoten officieel van start gegaan. Alle kinderen van het Style personeel hebben gezamenlijk symbolisch de eerste paal in de grond geslagen.

Style CNC Machines ontwikkelt zich en is uit het jasje gegroeid in het huidige pand, dat 2300 m₂ beslaat. Alleen al in de BeNeLux staan ruim 1500 Style machines en vooral de laatste jaren is Style enorm gegroeid, waardoor de ruimte in het huidige hoofdkantoor te klein is geworden. Het nieuwe pand zal een oppervlakte van circa 6000 m₂ beslaan. In het nieuwe onderkomen komt een experience center van ruim 350 m₂, waar potentiële klanten uit binnen- en buitenland alle CNC machines en de Style besturingssoftware kunnen bekijken, testen en ervaren. De fabriek wordt zo ingericht zodat de meest moderne productie- en montagetechnieken kunnen worden toegepast die afgestemd zijn op een zo efficiënt mogelijke interne logistiek.

De eerste paal
Nadat in november een kavel werd aangekocht, is de bouw nu officieel van start gegaan. Na een korte toespraak van Bastiaan Clement, managing director van Style CNC Machines, mochten de mouwen worden opgestroopt. Zo’n twintig kinderen hadden de eer om aan het touw te trekken om de heistelling in beweging te brengen. In totaal zullen meer dan 500 heipalen de grond in gaan. Binnenkort wordt begonnen met het geraamte van het gebouw. Het complete, duurzame bedrijfspand is door Bureau Bos architecten + ingenieurs + adviseurs ontworpen en wordt gebouwd door Koelewijn Bouw, Van Den Hoogen en ITechniek.

Toekomstige generaties
In een grote feesttent op de bouwplaats is met ruim vijftig personeelsleden en hun familie deze mijlpaal gevierd. “Ik ben erg blij dat we dit met onze personeelsleden en hun familie hebben kunnen vieren”, aldus Bastiaan. “We hebben ervoor gekozen om de kinderen de eerste paal te laten slaan omdat de bouw van het nieuwe pand er niet alleen komt voor huidige werknemers, maar ook voor de toekomstige generaties. Dit is de eerste stap voor de toekomst van Style CNC Machines.” Style hoopt in 2020 met alle medewerkers te kunnen verhuizen naar het nieuwe pand.

Eerste paal geslagen bij bouw pand Style CNC Machines
In een grote feesttent op de bouwplaats is met ruim vijftig personeelsleden en hun familie deze mijlpaal gevierd. (Foto: Peter Video)