Style, SafanDarley en Dynobend samen op TIV

Style CNC Machines, SafanDarley en Dynobend bundelen hun krachten op de komende TIV in Hardenberg (19-21 september). Op één gezamenlijke stand van ruim 100 vierkante meter presenteren ze vier innovatieve machines, waarmee ze alle kanten van de Nederlandse metaalbewerkingstechniek willen laten zien.

Alle drie bedrijven vallen onder de Nivora groep, een industriële onderneming met een specifieke missie, een lange geschiedenis en een bijzondere eigendomsstructuur. De groep omvat vijf vooraanstaande Nederlandse merken metaalbewerkingsmachines met een rijke historie: Darley (1934) en Safan (1960) die onder het merk SafanDarley innovatieve machines bouwen voor de plaatbewerking, Bewo Cutting Systems (1935), dat industriële zaagmachines produceert,  Style CNC Machines (1991), producent van draai- en freesbanken, en Dynobend (1988), specialist in oplossingen voor  het koud vervormen van buizen.

Kennis en banen behouden
De Nivora groep staat voor het behoud van hoogwaardige technologische kennis en werkgelegenheid in Nederland, waarbij de winst wordt geïnvesteerd in innovatieve industriële producten. De drie Nivora-bedrijven die meedoen aan de TIV, zullen in Evenementenhal Hardenberg hun nieuwste kennis, producten en ontwikkelingen tonen. Door onder één vlag deel te nemen hopen ze een boost te geven aan de TIV. Want het nieuwe concept van de TIV past uitstekend bij het statement dat de Nivora groep wil maken tijdens het driedaagse evenement. Bezoekers krijgen een totaalbeeld van de Nederlandse maakindustrie door het bundelen van de krachten op één stand met de nadruk op kennis, trends en ontwikkelingen. De hele dag door worden live demonstraties op de vier verschillende machines gegeven.

Dynobend
Dynobend uit Haaksbergen levert precisieoplossingen voor het koud vervormen van buis, draad en profielen. Het wereldwijd opererende bedrijf voert een breed portfolio van systemen, producten en industriële diensten, zowel standaard machines als turn-key oplossingen. De veelzijdige Dynobend CB-MR 76  kan door  het combineren van het (gepatenteerde) verticale klemsysteem met conventionele horizontale klemmen de meest uiteenlopende en complexe buigtaken aan, of het nu gaat om buizen/kokers buigen en/of walsen.

SafanDarley
SafanDarley (vestigingen in Lochem en Eijsden) ontwikkelt en bouwt kantpersen en scharen voor zowel het dunne als het dikke plaatsegment. Naast de standaard machine range worden ook machines op maat gemaakt. Continue innovatie is een kenmerk van deze machinebouwer, die geldt als de  uitvinder van de servo-elektronische kantpers. Op de TIV wordt de E-Brake Ergonomic getoond, waarmee SafanDarley de operator en de kantpers als een twee-eenheid laat werken. De operator zit gedeeltelijk in de machine en wordt omringd door een oplegtafel, wat vooral bij het buigen van grote series een voordeel is. Het ergonomisch bedieningsgemak is optimaal, doordat de zitpositie naar wens is aan te passen. Dit resulteert in een hogere productiviteit. De E-Brake Ergonomic is voorzien van de modernste EC20 besturing, waarmee zowel numeriek als 2D kan worden geprogrammeerd.

Style CNC Machines
Style CNC Machines uit Bunschoten toont een 510 (1350 dbc) draaibank en een MC750 bewerkingscentrum, uiteraard uitgerust met de zeer toegankelijke Style CNC besturing voor zowel de beginnende verspaner als de ervaren operator. Deze besturing biedt uitgebreide functionaliteiten en de CNC software is speciaal ontwikkeld voor het snel en gemakkelijk tekenen en uitvoeren van enkelstuks en kleine series.
De 510 draaibank is uitermate geschikt voor de productie van maatwerk, kleine series en revisiewerk. Het is een machine voor de draaispecialist die snel wil werken, hoogwaardige producten maakt en snel wil schakelen tussen verschillende producten. De bewerkingscentra van Style staan bekend om hun groot werkbereik en veelzijdigheid als het om het verspanen van onderdelen gaat. De Style machines hebben een toegankelijke bediening met altijd goed zicht op tekening en product.

Style CNC Machines, SafanDarley, Dynobend
Stand 422

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Plaatbewerking

SafanDarley presenteert compleet programma met oplossingen

22-10 De Nederlandse machinebouwer presenteert in Stuttgart een compleet programma met oplossingen op het gebied…

Plaatbewerking

SafanDarley en Dumaco ontwikkelen volautomatisch knipcentrum

18-10 Dumaco in Kampen telt 85 medewerkers en richt zich vooral op het bewerken van…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Bedrijf en Economie

Stem op de genomineerden voor de Jong Metaal Award en Vakvrouw Metaal Award

02-09 Beide prijzen zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. Het startschot van deze vakbeurs…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X